Във Великобритания се тревожат за младите - правели много анален секс

162153
Във Великобритания се тревожат за младите - правели много анален секс
Снимка: iStock/Guliver

Аналният секс се превърна в проблем, който разтревожи сериозно британското правителство, пише The Indipendent.

Според официално оповестен консултативен документ от британското правителство все повече младежи правят анален секс и това се превръща в епидемия. Заключението е, че „модата” се налага отчасти заради достъпа през Интернет до порнографски филми и клипове, в които има насилие. Затова и британските власти възприемат подход, с който да се блокира определено порнографско съдържание през Интернет, като считат, че така „зависимостта” от анален секс сред младите британци ще намалее.

Учени: Станали сме моногамни, за да се пазим от венерически болести

Канадски изследователи от Университета Ватерло установили, че моногамията при човека била наложена от праисторическите хора като начин ...

„Много хора се тревожат, че младите имат представа за секса в реалния живот сякаш става въпрос за порнофилм. В порното често се налагат стереотипи на подчинение на жената и нереалистични сценарии”, пише в документа.

Пред Foreign Policy Джаклин Фрийдман, която има издадени две книги на тема "секс", разкритикува подхода на британския кабинет. Според нея проблемът е в липса на образование по отношение на секса. Вместо да се прави табу и да се заклеймява като срамно нещо аналният секс, редно е да се мисли за подходящи учебни програми в областта на секса във възможно най-ранна възраст в училище, смята тя. Най-важно е децата да разберат по подходящ начин в училище, че порното в много случаи е нещо нереално, подчерта Фрийдман. Тя обаче защитава определени аспекти на филмите за възрастни. „Не всички порнофилми са еднакви. Аналният секс може да е много удовлетворяващ за жените, ако те са равноправен партньор в акта. Жените не обичат да правят анален секс с мъж, който не ги третира като човешки същества”, заявява Фрийдман.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com