За какво може да ни бъде полезна бебешката пудра в домакинството?

3294
За какво може да ни бъде полезна бебешката пудра в домакинството?
Снимка: iStock/Guliver

Продуктът бебешка пудра се купува не само за малки бебета, но и за грижа за здравата ни кожа и намаляване на кожните раздразнения. Тя има големи приложения във всяко домакинство. Нека видим по какви начини може да бъде използвана.

Изчистване на мазни петна от дрехи

Мазните петна върху нашите дрехи, които са пресни за трудни за почистване. Такова петно обикновено се премахва със сол, а друга алтернатива би била бебешката пудра, абсорбирайки мазнината, попаднала върху материята на дрехата. Може да посипете върху петното малко от нея и да я оставите за минути да окаже своето действие. После дрехата се изпира според инструкциите на нейния етикет.

Почистване на обувки

Ако любимите ви обувки, с които спортувате лъхат на лоша миризма, може да посипете малко бебешка пудра във вътрешността им и да ги оставите за една нощ, след което да ги изтърсите от пудрата и оставите да се проветрят.Това ще се справи с лошите миризми и вашите крака по-малко ще се изпотяват.

Решава проблеми със скърцащ паркет

Ако пък у дома си имате стар паркет, вероятно сте наясно, че е досадно когато издава скърцащи звуци. Бебешката пудра ще ви помогне за отърваването от този проблем, ако посипете малко от нея във фугите между дъските.

Избавя ви от досадни мравки

През лятото често у дома сме забелязали че има нашествие от мравки и се притесняваме да отворим спокойно вратата на балкона или прозорците, за да не влязат отвън. За предотвратяване на този проблем, може да посипем от външната част на перваза и праговете на вратите малко бебешка пудра, която ще гони мравките.

Спасяване на стари книги

Ако обичате старите книги и у дома си пазите много такива, вероятно сте забелязали как пожълтяват техните страници и се овлажняват. Може да посипете малко бебешка пудра между страниците им, което ще попречи на влагата да навлезе между листовете на книгата и няма да се появят неприятни миризми на мухъл.

Направете домакинските си ръкавици да изглеждат като нови

Ако при почистване на дома си използвате домакински ръкавици, с времето се забелязва, че след като ги сложите няколко пъти, те се износват. Това прави слагането им трудно, а влагата, създаваща се във вътрешността на ръкавицата предполага образуването на гъбички по ръцете. Може да сипете малко бебешка пудра в тях и ръкавиците ви ще бъдат като нови.

Освежител за спално бельо

Ако през лятото през нощта ви е много горещо и често се изпотявате, бебешката пудра отново може да помогне да предотвратите „залепването“ на кожата ви по чаршафите на собственото ви легло. Този продукт перфектно ще освежи вашето спално бельо, абсорбирайки потта и помагайки на чаршафите и завивките ви да останат по-хладни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com