Задръжте косата си чиста за по-дълго

8096
Задръжте косата си чиста за по-дълго
Снимка: iStock/Guliver

1.         Изберете правилния шампоан. Изберете шампоан според вашия тип коса - има смисъл, неправилно подбраният шампоан може да наруши работата на мастните жлези, косата ще се замърси по-бързо и ще изглежда неспретнато.

2.         Отмивайте продуктите поне една минута. Шампоан, балсам, маска или други продукти трябва да се измиват добре, смята се, че това трябва да се прави поне 1,5-2 минути. Остатъците правят косата по-тежка и "мръсна".

3.         Използвайте сух шампоан. Сухият шампоан помага да удължите чистотата на косата си, осигурете си такъв под ръка, защото това е истинско спасение, когато няма време и няма къде да си измиете косата. Шампоанът абсорбира себума, правейки косата да изглежда по-свежа и плътна - това е още един плюс на сухия шампоан. Ако сте нанесли сух шампоан сутрин и не сте измили косата си вечер, не забравяйте да се отървете от остатъците от шампоана, като правилно разресвате косата си.

4.         Внимавайте с топлата вода. Топлата вода провокира мастните жлези да се удвоят, в резултат косата се замърсява по-бързо и става мръсна. След като измиете главата с топла вода, накрая изплакнете с хладка вода, за да заблести косата ви.

5.         Не се решете твърде често. Смята се, че ако се решите по-малко, косата ви ще остане чиста за по-дълго време. Честото разресване активира работата на някои от мастните жлези, а това от своя страна води до омазняване.

6.         Използвайте "правилния" гребен. Гребените, изработени от естествени материали и с мека четина, не нараняват скалпа и самата коса. Освен това тези гребени премахват проблема с наелектризирането на косата.

7.         Не използвайте сешоар. Изсушете косата си по естествен начин, горещият въздух на сешоара насърчава отделянето на себум. Винаги, когато времето не ви притиска, оставяйте косата да изсъхне от самосебе си.

8.         Създайте обем. Ако косата е естествено тънка и няма обем в корените, тогава тя ще се замърси по-бързо. Може да ви се стори странно, но средствата за придаване на обем от корена ще ви помогнат. В това има смисъл, "повдигнатата" коса визуално изглежда по-чиста, а и след като го направите, вече сте с готова прическа.

9.         Използвайте аксесоари за коса. Може би сте забелязали, че вързаната коса остава по-чиста за по-дълго време. Разрошената коса като магнит привлича замърсяването отвън. Направете висока опашка, кок или плитки.

10.      Прилагайте грижи по цялата дължина на косата си. Използвайте продукти като масло, крем, гелове, спрейове и балсами по цялата дължина на косата си, като започвате на няколко сантиметра от корените.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои днешни континенти са били част от Лавразия

Какво виждат бебетата, а възрастните не могат?

Коя е най-добрата комбинация на цветове за дрехи

Как да пишем по-бързо на клавиатурата

Как да пишем по-бързо на клавиатурата

Защо трябва да избягваме газираните напитки?

Трябва ли да накисваме зеленчуците във вода, сода за хляб или оцет?

Неправилното дишане: Много подценявано, но ето до какви проблеми води

Дженифър Лопес настоява за деца от Бен Афлек: Реакцията на актьора

Как най-лесно се маха боя за коса от лицето?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com