Защо е много важно никога да не обръщаме гръб на големите котки?

40747

Отговорът на този въпрос е толкова конкретен, колкото и възможността да се осъществи. Ако стоите с гръб към тигър, леопард, лъв или каквото и да е било друго „голямо котенце“ то вероятността животното да нападне и да се простите с доброто си здраве е почти 100%.

През последните години броят на осиновени или отглеждани в домашни условия „големи котенца“ по света е нараснал значително. Ето защо някой големи организации като Big Cat Rescue, които се грижат за пострадали или изоставени животни са подели информационна кампания. Успоредно с нарасналия брой на отглежданите в домашни условия големи котки са нараснали и случаите на нападнати и убити техни стопани.

Джарвис бил изоставен, защото е кривоглед

Животът на Джарвис стартирал доста трудно предвид факта, че има вроден проблем със зрението си бил изоставен още на 4-седмична възраст....

Ето защо подобни видео материали като този целят да покажат, че дивото животно си остава такова дори и когато е отглеждано от хора.

В момента, в който няма визуален контакт между човека и животното и ако направите фаталната в някои случаи грешка да им обърнете гръб, то хищническият инстинкт в тях се пробужда мигновено. В момента, в който те видят лицето на познат човек се успокояват и не нападат.

Статистиката обаче сочи значителен брой нападнати или убити хора и големи котки.

Един от хилядите случаи е този с канадеца Норман Бувалда, който много обичал екзотични животни, но това се оказало пагубно, защото огромен Сибирски тигър го нахапал до смърт. Ужасяващата случка се разиграла докато канадецът бил в клетката да нахрани тигъра буквално.

Световен ден на нейно величество котката

Днес има толкова много поводи да празнуваме! Оказа се, че пухкавите своенравни четириноги (тяхно величество котките) имат официален пра...

Ето защо помнете, че „екзотичните“ животни си имат инстинкти, които никога не ги напускат и не се знае какво може да направят в някой следващ момент, а относно големите котки – никога не стойте с гръб към тях!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com