Защо е препоръчителна диагностиката на течове с термокамера?

650
Защо е препоръчителна диагностиката на течове с термокамера?
Снимка: https://termocamera.bg/

Течовете могат да бъдат причина за нанасяне на сериозни материални щети. Когато е видим проблема то като собственици и стопани на имота много бързо решавате проблема като наемете специалист за неговото отстраняване. Но в случай на съмнение за скрита авария несъмнено се налага да бъдат приложни по-специални способи за диагностика на ВиК системата. През последното десетилетие особено внимание се обръща на услугата откриване на течове с термокамера. Става въпрос за иновативен, високотехнологичен подход, при който се установяват различни методи за създаване на ефективна и многофункционална възможност за осигуряване на бързо установяване на проблем, който изисква спешно отстраняване.

Предимства на използването на термокамери

Усъвършенстването на водопроводните услуги, които се наблюдава в съвремието са неизбежни. Няма никакво съмнение, че когато става въпрос за потенциал за решаване на сложни казуси, свързани с ремонта на водопровода и канализацията ще прибегнете до специалисти, които са професионалисти в своята сфера.

По отношение на спецификата на прилагането на термокамерите като средство за установяване на възникнал проблем можем да споделим, че става въпрос за изключително ефективна и с множество предимства за потребителите опция. Основните плюсове от прилагането на диагностика на водопровода за откриване на течове с термокамера се отнасят до:

- Установяване на температурни разлики в дълбочината на обектите;

- Точно определяне на мястото на аварията;

- Още при обследването специалиста получава информация относно критичната зона;

- Могат да бъдат обследвани големи пространства едновременно;

- Уреда е с компактни размери, което на практика предоставя възможност за използване дори при обекти със затруднен достъп.

И още нещо, което може да се окаже решаващо за използването на такъв тип услуга за диагностика. Благодарение на термокамерите не се налага да бъдат провеждани предварителни разрушителни мероприятия, които да установят къде точно има ВиК авария.

Метод за спестяване на допълнителни разходи

Само факта, че няма нужда да се сваля облицовката на една цяла стена в банята е показателно, че е спестите не малко пари. Основната идея на прилагането на тези високотехнологични устройства за дистанционна диагностика е да може прецизно и с много голяма точност да бъдат установени критичните зони, които са дефектирали и има наличие на теч, посочват от HiphopTV.BG.

Метода се приема кат един от приоритетните сред водещите и доверени водопроводни фирми, тъй като те пестят не само от времето на специалистите за установяване местоположението на теча, но и допринасят за намаляване на разходите по откриване и отстраняване на теча.

Реално прилагането на термокамери се определя като високотехнологичен метод за диагностика, при който:

- Не се изискват умения и конкретни способности на оператора, който използва уреда;

- С 99 % точност се локализира местоположението на аварията;

- Уредите са изключително чувствителни и благодарение на разделителната им способност могат да бъдат открити течове дори зад дебели зидове.

Огромни са приоритетите, които са характерни за този тип услуга. Потребителите предпочитат дистанционната диагностика, тъй като именно благодарение на нея спестяват усилия, време и значителни разходи. Реално се провеждат разрушителни и демонтажни мероприятия само в засегнатия участък, което елиминира необходимостта от допълнителни щети и средства, които да бъдат инвестирани за ремонта

Колко струва диагностиката на ВиК системата?

Сигурно се питате колко би струвало едно такова обследване? Разбира се, че е важно колко ще заплатите за услугата. Професионалните фирми, които разполагат с високотехнологичната апаратура за диагностика представят на вниманието ви базови тарифи, които са изключително разумни и достъпни.

Сред най-прилаганите са:

- Откриване на теч в баня и санитарни помещения. Съобразно квадратурата на обследване цените варират от 90 до около 120 лева;

- Локализиране на течове по щрангове – до 8 етажни сгради офертите са до 150 лева, а при по-високи обекти цената може да стигне до 200 лв.;

- Обследване на топлозагуби в апартаменти и къщи. Тук цената е зависима от общата площ на имота.

Спестявате не само средства, но и много неприятности с диагностиката с термокамери. Без риск за материални щети и пряк контакт на оператора с повърхностите лесно и на момента се установяват точните позиции на зоните, където има наличие на теч.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как трябва да се грижи за себе си жена след 35 години, за да запази младостта си

Може ли тази толкова известна добавка да ни помогне да отслабнем?

След Цветница започва най-тъжната седмица за християните

Само в кои 2 дни може да се боядисват яйцата за Великден

Как е най-добре да се пържат мекиците от готово тесто?

Как се нарича страхът от открити пространства – и как се лекува?

Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо

Пожелания за Цветница 2024

Най-хубавото стихотворение за Цветница

Любовен съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com