Защо пилето не е перфектно - грешки, които допускат много домакини

4686
Защо пилето не е перфектно - грешки, които допускат много домакини
Снимка: iStock

Много домакини са със самочувствието, че няма как да им се опре едно пиле и от него могат да пригитвят чудесни ястия дори и със затворени очи. На практика, готвенето на пиле не е толкова елементарно. За да стане наистина отлично ястие, е нужно да се спазват някои правила.

По мнението на кулинарните експерти, дори едно банално пиле трябва да бъде приготвено в съответствие с различни правила и тънкости. Не е случайно това, че едно и също ястие се оказва с различен вкус, когато е приготвено от различни готвачи. Някой се отнася към готвенето като към изкуство, друг просто готви, без да мисли и да търси вдъхновение в това. Ако ястията от пилешко наистина не винаги ви се получават, то всеки може просто да научи най-баналните тайни на готвенето на пиле и да ги приложи в практиката си.

Защо е ВРЕДНО да ядем тези части от пилето?

Пилешкото месо е част от менюто ни поради редица причини. Една от най-важните е, че месото е вкусно, леко, приготвя се лесно и е достъп...

Има няколко основни грешки, които се допускат при приготвянето на ястия с пилешко месо. Преди всичко, месото не трябва да се мие преди готвене, за да не се отмият бактериите и да не се разпръснат в мивката и по други места в кухнята.

Втората точка е незагрятия тиган. Ако поставите месото върху студени съдове, то ще залепне. Съответно, влакната ще се разкъсат, а по този начин външният вид на ястието ще се загуби напълно.  

Висококачествен пилешки бульон можете да готвите само от домашна или фермерска кокошка. Промишлените птици, купени от магазина, не са най-добрият избор за тази цел. Освен това, важно е да изхвърлите първия бульон, в противен случай всички вредни вещества ще останат в него. За съжаление, не всички пилета се отглеждат без вредни храни и лекарства.

Обобщавайки, можем да кажем, че измиването на пилето е напълно ненужно, дори вредно. Но изливането на първия бульон е задължително. Така ще се отървете от бактериите и ястията ще бъдат здравословни и вкусни.

Задължително сложете кубче лед върху пилето, преди да го пъхнете във фурната

Приготвянето на вкусна и домашна храна е обвързано с време, старание, кулинарни познания и не на последно място – прецизен подбор...

Не забравяйте, че използването на пресни зелени подправки при приготвянето на ястия от пилешко месо е препоръчително. Те многократно подобряват вкуса и същевременно правят ястието в пъти по-здравословно.

Използвайте тези съвети, когато приготвяте ястия с пилешко месо, за да сте сигурни, че са възможно най-здравословни и ще предложите на семейстовото си вкусна и питателна храна.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колко време се варят яйцата за боядисване?

Как се пише: опасност или опастност?

Това са зодиакалните знаци с най-добрата интуиция!

Най-добрата рецепта за веган бъркани яйца

Защо първото боядисано великденско яйце задължително е червено?

Сварете яйцата така, за да издържат по-дълго

11-годишно дете откри останки от древно същество по-голямо от син кит

Сложете този плод до козунака, за да остане мек и пухкав по-дълго

Люлякът ще издържи 2 пъти по-дълго във вазата, ако направите това

Пълнолуние на 24 април 2024 - какво трябва и какво НЕ трябва да се прави

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com