Защо трябва по-рядко да слагате сметана в кафето?

7577
Защо трябва по-рядко да слагате сметана в кафето?
Снимка: dabov.coffee

Почти всеки започва деня си с чаша кафе и много хора обичат да добавят към него големи количества сметана, за да стане сладко лакомство. Много любители на кафето смятат за здравословно да обогатяват кафето с нискокалоричен крем, но тази практика може да бъде доста опасна. Сметаната практически не съдържа хранителни вещества, вместо това е толкова пълна с химикали, че някои продукти от този тип са запалими. Някои от най-често срещаните съставки в сметаната за кафе могат да бъдат много опасни за вашето здраве.

- Царевичен сироп на прах

Това е една от най-неестествените съставки в сметаната за кафе. Това е изкуствен подсладител, създаден чрез накисване на царевично нишесте в силно разяждаща солна киселина. Царевичен сироп на прах причинява преяждане и глад за захар.

- Преработена захар

Преработените захари нямат абсолютно никакви ползи за здравето. Просто празни калории ви карат да наддавате на тегло. Някои проучвания свързват консумацията на преработена захар с преждевременното стареене. Започването на деня с преработена захар ви кара да жадувате за захар през целия ден.

- Частично хидрогенирано растително масло

Докато соевото, рапичното, слънчогледовото и царевичното масло не звучат като вредни вещества, всички споменати растителни масла са частично хидрогенирани. Поради тази причина те съдържат опасни транс -мазнини, които могат значително да увеличат риска от сърдечни заболявания, инфаркт, рак, затлъстяване и диабет.

- Натриев казеинат

Натриевият казеинат е производно на мляко, което често се среща в сметаните за кафе без млечни продукти. Въпреки, че тази сметана всъщност не е млечен продукт, тя може да предизвика алергични реакции при хора, алергични към млечни продукти. Натриевият казеинат също е свързан със стомашно-чревни проблеми и диабет тип 1.

- Дикалиев фосфат

Дикалиевият фосфат се използва не само като хранителен консервант за предотвратяване на коагулацията, но и като тор. Това може да наруши нивата на фосфати в тялото ви и да причини други здравословни проблеми като гадене и диария.

- Изкуствен аромат на соев лецитин

За съжаление, редовната консумация на соеви продукти може да доведе до повишаване на нивата на естроген. Това е особено опасно за бременни жени или жени, които са имали рак на гърдата.

- Изкуствено багрило

Изкуственият карамелен цвят често се добавя към сметаната за кафе, за да му придаде апетитен цвят. За съжаление изкуствените хранителни оцветители съдържат канцерогени, които могат значително да увеличат риска от рак.

- Мляко и соево мляко

Изследванията показват, че консумацията на млечни продукти с кафе намалява способността на организма да абсорбира флавоноидите, открити в кафето. Флавоноидите значително намаляват риска от инсулт, рак и сърдечна недостатъчност. Соевото мляко също може да бъде проблематично, тъй като соевите продукти съдържат естрогенни съединения, които могат да попречат на производството на хормони и функцията на щитовидната жлеза.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com