Знаете ли как да си изправите косата без преса?

843
Знаете ли как да си изправите косата без преса?
Снимка: PublicDomainPictures / Pixabay

Ако косата на една дама е вече изморена от вредни манипулации, очевидно е време за „здравословни“ методи с цел изправянето й. Как да изправите косата си без преса или сешоар у дома?

1. Накисване в мляко

На пръв поглед това е странен начин да изправите косата си, но си струва да опитате - протеинът в млякото ще направи структурата на всеки косъм по-здрава.

Наливате хладко прясно мляко в купа и задържате кичурите си в него 10 минути. Слагате шапка за душ върху косата и стоите така още 30 минути. После измивате косата си с обикновен шампоан и я оставяте да изсъхне. Докато съхне, я сресвате внимателно.

5 лесни и безопасни начина за изправяне на косата без сешоар

2. Тога

„Тога“ не е магьосническо заклинание, а просто названието на похват от Южна Америка за изправяне на косата без сешоар или преса. Тамошните дами са измислили свой собствен начин бързо да изправят косата си.

Първо я измивате. След това я оставяте да изсъхне, като внимателно я разресвате. Последният етап е да изсушите напълно косата си, да я увиете около главата си и да я закрепите с фиби. На сутринта ще имате права и блестяща коса.

3. Ластици на 3 сантиметра

Чудесен начин за изправяне на къдрава коса у дома с помощта на обикновени ластични пръстени.

Преди да си легнете, разделяте косата си на две части и я закрепвате като две ниски „конски опашки“. След това наслагвате ластици от началото до края на всяка опашка с разстояния между тях по 3 см. На сутринта внимателно свалете ластиците и сресвате косата си.

4. Изправяне с маша

Изненада – дори и с маша можете да изправите косата си у дома. Методът е подходящ за всякаква коса. При това, този вариант на изправяне ще ви помогне да й придадете обем.

Вземате маша с голям диаметър и накъдряте косата си обратно на досегашните извивки. Това трябва да стане веднага след измиване. Пластмасова маша с велкро ще ви улесни да постигнете плавни, равномерни преходи.

5. Натурална маска

Има няколко рецепти за естествени маски за изправяне на косата, които наистина работят. Инструкциите за употреба са универсални за всички - оставяте маската върху косата си за 30 - 60 минути и след това изплаквате.

Вариант 1 на маската: смесвате 240 мл пълномаслено или кокосово мляко с 1 с. л. мед.

Маска вариант 2: към 470 мл прясно мляко добавяте 1 яйце.

Маска вариант 3: смесвате 240 мл кокосово мляко с 5 с. л. лимонов сок, 2 с. л. зехтин и 3 с. л. царевично нишесте и разбивате до хомогенност.

Колко често трябва да изправяте косата си?

6. Домашно ламиниране с желатин

Препоръчва се процедурата домашно ламиниране да се извършва 1-2 пъти седмично – но на практика още след първия път косата ще стане гладка.

1 с. л. желатин заливате с 3 с. л. вода. Когато желатинът поеме течността, го разтопявате на водна баня и добавяте половин с. л. балсам.

Маската трябва да се нанесе върху косата, заобикаляйки зоната на корените, и да се остави за 40-60 минути с шапка на главата, увита с кърпа. После измивате косата си с шампоан и я оставяте да изсъхне.

7. Изплакване с оцет

Оцетът може да се намери в много народни рецепти за красива коса. Придава блясък, премахва омазняването и дори прави косата по-мека. Той й придава тежест и я прави безупречно гладка дори, ако е склонна да се къдри.

Смесвате 1 с. л. ябълков оцет с четвърт чаша гореща вода, оставяте така сместа за 20 минути и след това я нанасяте върху косата си за около половин час. После измивате косата си с малко количество шампоан и я оставяте да изсъхне.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо суровите броколи са по-полезни от задушените?

Кога ставаме стари: Интересно изследване

Най-разтърсващото любовно българско стихотворение

Любовен съвет за всяка зодия за 29 април 2024

Таро хороскоп за 29 април 2024

Много мъдра притча за майката, която съсипала сина си с грижите си

Страстната седмица започна: Много силна молитва към нашия Ангел Пазител

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com