Зодиакалните домове в наталната карта и какво означава тя?

50671
Зодиакалните домове в наталната карта и какво означава тя?
Снимка: Thinkstock

Астрологията не е само зодии и асценденти. Отвъд тях има и други важни елементи като домовете на зодиите в планетите. В тази статия ще разгледаме именно тях и как са разположени на наталната карта: 

Първи дом: Аз

Зодия: Овен

Планетен владетел: Марс

Първи дом се отнася до вашия образ на себе си и как се представяте на другите. Помислете за обикновена къща - всяка трябва да започне с фундамент. По същия начин първият дом в астрологията е основата на това кой сте като човек и как другите ви виждат, включително външния ви вид и общото ви отношение. Тази дом се управлява от зодия Овен, докато Марс, който до голяма степен влияе на вашите социални взаимодействия, е естественият планетарен владетел на първата къща.

Втори дом: Стойност

Зодия: Телец

Планетен владетел: Венера

Вторият дом се храни от първата къща. Където този дом се фокусира върху самооценката, тя има повече общо с нашите ценности (включително парите), отколкото с нашите изяви и първи впечатления. Този дом естествено се управлява от Телец, знак, който е много загрижен за качествените материални притежания. Венера, планетата на любовта и красотата, е нейният естествен планетарен владетел. Най-голямото нещо, върху което се фокусира тук, е как гледате на себе си лично. Вторият дом в астрологията също обхваща парите и начина, по който подхождате към финансите си.

Третият дом: Комуникация

Зодия: Близнаци

Планетен владетел: Меркурий

Третият дом е откъдето идва вашата склонност към общуване. Този дом естествено се управлява от Близнаци, а нейният естествен планетарен владетел е Меркурий. Това означава, че този дом управлява взаимодействието ви с други, като членове на семейството, приятели, съседи и др. В зависимост от това коя планета попада в тази къща въз основа на вашата рождена карта, ще се научите как да говорите, пишете, формулирате мисли, медии, и комуникативни умения и езикови умения.

Четвърти дом: Семейство и дом

Зодия: Рак

Планетен владетел: Луна

Четвъртият дом е за вашите корени. Когато разглеждаме диаграмата на астрологичните къщи, четвъртият дом се намира в долната част на диаграмата, което я прави още една основаваща къща. Вместо да бъде основата на себе си като първата къща, четвъртата къща управлява вашите семейни връзки. Този дом се управлява естествено от Рака и се управлява от неговия естествен планетарен владетел Луната. Фокусираме се върху корените си, когато сме в този дом. Размишлявате върху своите основи, семейството, домашния си живот, родословието, домашния живот, чувството за сигурност и т.н.

Петият дом: Удоволствие и романтика

Зодия: Лъв

Планетен владетел: Слънце

Петият дом се фокусира върху творчеството, себеизразяването, удоволствието и романтиката. Неговият естествен владетел на знака е Лъв, докато неговият естествен планетарен владетел е Слънцето. Управляван от Лъв, зодия, известна със своята любов към вниманието, този дом определя как да изразявате себе си.

Шести дом: Здраве

Зодия: Дева

Планетен владетел: Меркурий

Шести дом се фокусира върху вашата кариера и здраве. Този дом се управлява от Дева и Меркурий като свой естествен планетарен владетел. Планетата, която заема този дом по време на вашето раждане, определя как да се съсредоточите върху кариерата си, каква е вашата работна етика, работата ви и други ежедневни аспекти от живота ви. От друга страна, що се отнася до вашето здраве, този дом се занимава с вашите съчетания по отношение на фитнеса, диетата и други аспекти на вашето физическо здраве. Този дом е мястото, където работите върху себе си, за да станете по-добри.

Седми дом: Връзки

Зодия: Везни

Планетен владетел: Венера

Седми дом управлява вашите партньорства, независимо дали са романтични или свързани с бизнеса. В диаграмата на къщите за астрология този дом има специален ъгъл, потомъкът, който е противоположен на първия дом, която има асцендент. Този дом се управлява от дипломатическия зодия Везни и Венера. Планетата в този дом във вашата рождена карта определя как ще се отнасяте към другите, докато се движите през целия си живот.

Осми дом: Трансформации

Зодия: Скорпион

Планетен владетел: Плутон

Осмият и може би най-загадъчен дом се фокусира върху сексуалността и самопреобразяването. Естественият владетел на знака на този дом е Скорпион, а естественият планетарен владетел е Плутон. Плутон е изключително бавно движеща се планета, така че влиянието му в живота ви е огромно и дълбоко. Като такава, този дом управлява неща като смърт, сексуалност, психология, промяна и личностно израстване. Този дом е мястото, където ще се преобразите по време на криза.

Девети дом: Философия

Зодия: Стрелец

Планетен владетел: Юпитер

Девети дом е мястото, от което произлиза вашата лична система от вярвания. Този дом естествено се управлява от Стрелец, а нейният естествен планетарен владетел е Юпитер. Управляван от Стрелец и Юпитер, планетата на висшата мъдрост, тази къща формира вашите лични вярвания, религия, философия и морал.

Карта таро за седмицата 14-20 юни

Научете какво вещаят картите таро за седмицата от 14 до 20 юни. Понеделник - Кралица на мечовете В понеделник може да се сблъскате с ...

Десетият дом: Амбиция и цел

Зодия: Козирог

Планетен владетел: Сатурн

Десети дом се фокусира върху вашата кариера. Този дом се фокусира повече върху вашата отговорност, репутация и репутация. Този дом има специален ъгъл. Но това е най-горната точка на дома, представяща височината на вашите постижения. Естественият владетел на десетия дом е Козирог, а неговият естествен планетарен владетел е Сатурн. Това е важен фактор за саморазвитие, защото ние се идентифицираме по нашия успех.

Единадесети дом: Социална осведоменост

Зодия: Водолей

Карта таро за 14 юни за всички зодии

Според картите таро денят на 14 юни ще бъде наситен с емоции най-вече за представителите на зодия Овен и Везни. Овен - Слънце На 14 ю...

Планетен владетел: Уран

Единадесетият дом е свързан с вашите стремежи и лични мечти. Естественият владетел на единадесети дом е Водолей, а неговият естествен планетарен владетел е Уран. Този дом управлява всички ваши надежди и мечти, както и стремежа ви да ги завършите, а също така оформя вашето чувство за цел, което означава, че планетата в този дом на вашата рождена карта ще ви даде представа за това, за което сте били поставени тук.

Дванадесети дом: Духовност и подсъзнание

Зодия: Риби

Планетен владетел: Нептун

Дванадесети дом е мястото, където ще намерите своите вътрешни истини и тайни. Естественият владетел на този дом е емоционалните Риби, а нейният естествен планетарен владетел е Нептун, мистериозната планета на илюзиите и абстрактната мисъл. Този дом управлява това, което е във вас. Не буквално, а духовно. Тук ще намерите вътрешните силни и слаби страни, които трябва да направите, ако искате да се превърнете в по-добър човек като цяло и да стреляте за мечтите си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да запазите спокойствие, когато всичко около вас предизвиква стрес

С какво се храни синигерът?

"Русият" шоколад на Франция срещу розовия на Швейцария: Кой ще спечели битката?

Кога е полезно жабуренето с кислородна вода?

Защо имаме вдлъбнатина между носа и горната устна?

Как се пише: заместник министър-председател или заместник-министър-председател?

Това са най-мразените зодии

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Мравките ще изчезнат завинаги - просто направете това

Лунен календар за април 2024: В кои дни НЕ трябва да харчите пари

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com