X
 
 

Намериха папагала Пепо, откраднат от зоопарка в Добрич

3044 0
Намериха папагала Пепо, откраднат от зоопарка в Добрич
Снимка: Община Добрич
Папагалът Пепо от редкия вид "Зелена амазона", който беше откраднат от зоопарка в Добрич в нощта срещу 5 декември, е открит, съобщиха от общината.

Директорът на Центъра за защита на природата и животните Християн Христов обясни пред Actualno.com, че гражданка в продължение на два дни наблюдавала птицата на дърво в централната част на града, но в началото помислила, че е на съседи. Споделила с близки и тогава разбрала за откраднат папагал и позвънила  в зоопарка.

Откраднаха папагала Пепо от зоопарка в Добрич

Папагал от редкия вид "Зелена амазона" е бил откраднат от Центъра за защита на природата и животните в Добрич, съобщиха от полицията. С...

Веднага е сформиран екип от пожарникари, полицаи, зооинженер и жената, която се е грижела за Пепо. След като няколко пъти излитал, накрая папагалът кацнал на рамото на гледачката.

Крадецът или се е изплашил и е пуснал Пепо, или птицата е избягала, тъй като е много умна, са предположенията на директора на зоопарка. Папагалът е стресиран и малко е отслабнал, но вече е под професионалните грижи на зооинженерите.

Центърът за защита на природата и животните в Добрич беше изграден по швейцарски проект по модел на парка в Цюрих.

Actualno.com

Етикети: