X
 
 

Откраднаха папагала Пепо от зоопарка в Добрич

3779 0
Откраднаха папагала Пепо от зоопарка в Добрич
Снимка: Pixabay
Папагал от редкия вид "Зелена амазона" е бил откраднат от Центъра за защита на природата и животните в Добрич, съобщиха от полицията. Сигналът за кражбата е подаден малко сред 6 часа сутринта на 5 декември. Неизвестен е счупил катинара на помещението и е проникнал в него.

Директорът на зоопарка Християн Христов каза за Actualno.com, че крадецът едва ли е случаен човек, дошъл е точно за тази птица. Папагалът се казва Пепо и е на около 6-7 години. Дарен е на зоопарка преди няколко години. Цената на птицата може да достигне 3 000 лв., но търговията ѝ в ЕС е забранена. Изискват се разрешения за внос, износ, за произход.

Присъда от 5 години за грабеж получи младеж от Добрич

Ефективна присъда от 5 години при първоначален строг режим присъди Окръжен съд-Добрич за 24-годишен. Вината на младия мъж е, че на 13 м...

„Казваше няколко думи, имаше ни доверие и кацаше на раменете ни“, споделя Христов. Той уточнява, че тези птици са много шумни при стрес и се надява съседи да чуят птицата, ако е затворена някъде, и да сигнализират.

"Ще търсим отговорност от охранителната фирма. След като има СОТ би трябвало да са реагирали навреме. А на практика едва сутринта гледачката е видяла разбития катинар и е сигнализирала", каза още директорът на зоопарка.

До сега не е имало кражба на животни в зоопарка в Добрич. Проблемът до момента бил с опазването на птиците в езерото от дивите хищници.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители