В Добрич ще строят крематориум

4615
В Добрич ще строят крематориум

Планира се изграждане на крематориум в Добрич. За това има изразен интерес от страна на местни фирми, които се занимават с тъжни обреди, съобщи кметът Детелина Николова пред Дарик нюз.

На днешната сесия Общинският съвет даде разрешение с пълно мнозинство за изработване на Подробен устройствен план - План за застрояване с промяна в предназначението на Гробищен парк - Добрич именно с цел да се отвори възможност за построяване на крематориум и обреден дом. За това има положително становище от РИОСВ-Варна, каза Николова. След изготвянето на проекта за крематориум, той отново ще се подаде за оценка в контролните институции.

Държавата ще възстановява осигуровките на инвеститорите

С промените в Закона за насърчаване на инвестициите, които Министерски съвет ще приеме на днешното си редовно заседани се въвежда нов...

Кметът поясни пред медии, че са обследвани различни възможности, като цената на съоръжението би могла да бъде и 700-800 000 лева, в зависимост от размерите и функциите. Идеята е бъдещият инвеститор да направи и ограда на гробището, тъй като са зачестили посегателствата в него, коментира още тя.

Вариантите за изграждане и стопанисване са отдаване на концесия или публично-частно партньорство с общината. Част от имота е земеделска земя. Николова добави още, че възможностите на целия гробищен парк са почти пред изчерпване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com