13 компании искат да вземат 50 хил. лева за 7500 харесвания на ПРСР във Facebook

7080
13 компании искат да вземат 50 хил. лева за 7500 харесвания на ПРСР във Facebook

Мераклиите да поддържат скандално скъпите профили на Програмата за развитие на селските райони във Facebook и Twitter никак не са малко. От Министерството на земеделието и храните обясниха за БГНЕС, че са получили общо 13 оферти за апетитната поръчка.

Земеделското министерство започна да търси кой да поддържа интернет страниците на ПРСР в двете социални мрежи в началото на февруари, след като изтече скандалният договор с фирмата на бившата пиарка на Мирослав Найденов "КЕЙ ЕМ КОМ" ООД Кристина Спасова. И докато преди повече от година на 25-годишната пиарка й се наложи да се състезава само с още две фирми за спечелването на възможността да популяризира ПРСР, то интересът към новата обществена поръчка е пет пъти по-голям.

МЗХ е готово да даде над 50 000 лева, за да се подобрят профилите на програмата в двете социални мрежи. Фирмата, която спечели, ще трябва просто да увеличи потребителите в страницата на ПРСР във Facebook на минимум 7500. Изборът на изпълнител обаче все още не е приключил и към момента не е ясно кой ще прибере крупната сума.

Според информация на БГНЕС скандалната Кристина Спасова не е получила нито един лев от МЗХ след избухването на скандала миналото лято. От Министерството на земеделието и храните отговориха на запитването по Закона за достъп до обществена информация, обяснявайки, че "до момента е извършено едно-единствено плащане към фирмата на Кристина Спасова "КЕЙ ЕМ КОМ" ООД в размер на 15 833 лева без ДДС. Това е ни повече, ни по малко от парите, които тя беше взела още преди скандала.

Договорът, който Кристина Спасова подписа със земеделското министерство, изтече точно на 12 януари, а след това тя трябваше да предостави окончателен доклад за ефективността и резултатите от извършената работа. Засега този доклад не се предоставят, а обяснението на МЗХ е следното: "На настоящия етап се извършва проверка по поръчката от компетентните органи. Поради тази причина Комисията за управление и контрол не е разглеждала депозирания окончателен отчет на Изпълнителя, поради, което не можем да ви предоставим окончателния доклад на фирмата". Обществено достояние е фактът, че договорът с "КЕЙ ЕМ КОМ" ООД бе обект на проверка от прокуратурата, НАП също се занимаваше с Кристина Спасова, а по случая беше сезирана и ОЛАФ.

През лятото на миналата година стана ясно, че на 12 януари миналата година фирмата на 25-годишната бивша пиарка на БАБХ Кристина Спасова "КЕЙ ЕМ КОМ" ООД е подписала договор за създаване на профили на Програмата за развитие на селските райони в социалните мрежи Facebook и Twitter. Кристина Спасова е работила като старши експерт "Административно обслужване, връзки с обществеността и инвестиции" от 20.04.2011 до 26.09.2011. Тогава самата Спасова каза: "Документи за участие подадохме на 01.12.2011 година. Общата стойност на договора е 47 500 лева без ДДС, а до момента сме получили 15 833,33 лева без ДДС". Парите идват от Европа по мярката "Техническа помощ" на Програмата за развитие на селските райони.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика