13 ментори от Кока-Кола ХБК България обучават десетки младежи в 20-тото юбилейно издание на „Мениджър за един ден“

2424
13 ментори от Кока-Кола ХБК България обучават десетки младежи в 20-тото юбилейно издание на „Мениджър за един ден“
Снимка: ХБК България

Утвърдени мениджъри oт една oт най-успешните ĸoмпaнии в света – Кока-Кола, се включиха в обучението на 26 младежи в 20-тото юбилейно издание на „Мениджър за един ден“, което се проведе на 10 май под мотото: „Силата на един екип“. Компанията отвори вратите си за шести път, за да приеме виртуално бъдещето поколение мениджъри, участващи в инициативата на Джуниър Ачийвмънт България. По този начин за последните шест години над 90 млади хора станаха част от екипа й в България за един ден.

Като част от глобалната образователна програма на компанията #YouthEmpowered, за поредна година ученици и студенти получиха възможност да се присъединят към мениджърския й екип и да разберат коя е тайната съставка за успех на Кока-Кола ХБК България, докато са част от пет екипа в направленията: „Хора и култура“, „Маркетинг иновации“, „Финанси“, „Дигитални решения и платформи“ и „Техническа функция“. В рамките на инициативата 26 любопитни и амбициозни млади хора бяха посрещнати от тринадесет ментори с доказан опит на топ позиции в компанията. Екипът на Кока-Кола представи успешни практики и инструменти от работата си в отделните области, като сподели и ценни знания и практически насоки в разнообразни теми.

Coca Cola предоставя 15 млн. долара помощ за Украйна

Coca Cola ще отпусне помощ за Украйна в размер на около 15 милиона долара. Това се посочва в отчета на компанията за първото тримесечие...

Мащабната инициатива на Джуниър Ачийвмънт България си поставя за цел да даде възможност на учениците и студентите да влязат в „кухнята на бизнеса“ и от първо лице да придобият реален и важен опит, който е от съществено значение за бъдещата им реализация в различни компании, организации и институции. Благодарение на ежегодните срещи между младите хора и топ представители на бизнеса само за един ден може да се запали желание, мотивация и амбиция в един млад човек, които да го водят в кариерния му път напред.

„Щастливи сме, че чрез партньорството на Кока-Кола ХБК България и Джуниър Ачийвмънт успяваме за шеста поредна година да се срещнем с бъдещите млади мениджъри на България и да им предадем частица от знанията и компетенциите, които се търсят на пазара на труда и са необходими за развитието на всеки успешен професионалист“, коментира Мая Иванова, мениджър „Корпоративни партньорства и социална отговорност“ в Кока-Кола ХБК България.

Екипът на компанията помага на „мениджърите за един ден“ да надникнат в работното ежедневие, показва им как се случват процесите отвътре и ги вдъхновява да открият своето професионално призвание като част от образователната програма на Кока-Кола #YouthEmpowered. Тя осигурява пълноценна подготовка на хиляди младежи на възраст 16-26 години, като основният фокус е върху три целеви групи: ученици в основен етап на образование от училища (с висок процент на отпадане от образователната система), ученици в последните години на гимназиално образование (с цел превенция от бъдещо отпадане от образователната система и пазара на труда) и студенти (с фокус върху повишаване на мотивацията и квалификацията за успешен кариерен старт). От създаването си през 2017 г. до днес, над 300 специалисти са отделили близо 4 000 часа за доброволчество в рамките на програмата, благодарение на които са обучили повече от 16 000 младежи от различни градове на България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com