443 млн. лв. за саниране ще иска България до 2020 г.

11407
443 млн. лв. за саниране ще иска България до 2020 г.
Снимка: БГНЕС

Около 443 млн. лв. за саниране на административни и жилищни сгради са предвидени до 2020 г. по новата оперативна програма “Региони в растеж”. Това стана ясно от четвъртия, последен засега вариант на програмата, пуснат за обществено обсъждане, преди да бъде одобрен от Брюксел, информира в. „Труд“.

В настоящата оперативна програма (Регионално развитие – бел.ред.) парите за саниране само на жилищни сгради са 63 млн. лв., но усвояването им е под въпрос.

Саниране с жива зелена растителност

Енергоефективността на сградите е само един от начините да се съхрани природата. Пример може да се даде с високата 21 метра, състояща с...

Припомняме ви, че на 24 април регионалното минитерство обяви, че са стартирали строително-монтажните работи по първите две сгради, които ще бъдат обновени по проект „Енергийно обновяване на българските домове“. Стартът беше даден с огромно закъснение.

На територията на град София ще бъдат санирани блок №10 на ул. „Чарлз Дарвин“ № 3 в район „Изгрев“ и блок 17 в район „Илинден“, ж.к. „Захарна фабрика“. Дейностите включват топлинно изолиране на външните стени на сградите, а съществуващата дограма с лоши топлотехнически характеристики ще бъде подменена с нова с рамка от поливинилхлорид и стъклопакет с високо термично съпротивление. Ще бъде направено топлинно изолиране на покрив, под и на тръбна мрежа за горещо водоснабдяване. Предвижда се и подмяна на сградна инсталация за горещо водоснабдяване.

В новата програма, чийто общ бюджет е 2,69 млрд. лв., за развитие на туристическа инфраструктура има 672 млн. лв. Други 504 млн. лв. са за социална и здравна инфраструктура, 376 млн. - за образователна, а 329 млн. - за пътища.

 

МС помага на бедни семейства, финансира саниране на 75%

Ще бъдат осигурени 75 процента безвъзмездна помощ за семейства, които желаят да санират жилищата си, но нямат възможност. Това каза виц...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика