46 млн. лева печалба за "Булгартабак" през 2015 г.

4353
46 млн. лева печалба за "Булгартабак" през 2015 г.
Снимка: БГНЕС

Дружествата от група „Булгартабак" отчетоха печалба от около 46 млн. лв. за деветмесечието на 2015 г. Това се казва в публикувания пред Комисията за финансов надзор, Българска фондова борса и Екстри нюз, финансов отчет на дружествата. В сравнение със същия период на 2014 г., увеличението на финансовия резултат е с 33,992 млн. лв., съобщава "Стандарт".

Добрият финансов резултат се дължи на целенасочената политика на компанията към запазване на лидерската позиция на вътрешен пазар, международна експанзия на външните пазари и последователни мерки за интеграция и оптимизация на основните бизнес процеси в групата. Принос към него имат и силния долар през 2015 г., както и предприетите съвместни действия и мерки от страна на държавата по посока на борбата с контрабандата на тютюневи изделия. С 4,7 % са спаднали нивата на предлагане на контрабандни изделия. А бандеролният пазар на тютюневи изделия от началото на 2015 г. отчита ръст от 11.6% спрямо същия период на 2014 г., данните са на независима маркетингова агенция.

Калфин внася проект минималните осигурителни прагове да се увеличават с еднакъв размер – 7.5%

След разговор с министър-председателя и по негова молба ще променя първоначалното си предложение и ще внеса вариант, в който минималн...

Обемът на реализираната на вътрешен пазар готова продукция през трето тримесечие на 2015 г. е с 20.9% по-висок от обема за същият период на 2014 г., или с 15,1% за деветмесечието на 2015 г. Пазарният дял на компанията през трето тримесечие е стабилен – 31%, като за периода от началото на годината има ръст от 1 процентен пункт.

През отчетния период се наблюдават обичайните колебания в отделните месеци, но като цяло отчитаме тенденция на ръст в обема на цигарите в среден и икономичен ценови сегмент, като това до голяма степен се дължи на намалените нива на контрабандни изделия. Засилва се тенденцията на изместване на консуматорските предпочитания към продукти с по-ниски нива на катран и никотин. Расте сегментът на 100 мм цигари.

През разглеждания период бяха пуснати и нови асортименти на пазарите Босна и Херцеговина, Албания, Косово, Египет, Тайван и Япония.

Значително по-ефективно се натоварва капацитета на фабриката "Дувана" Баня Лука в Босна и Херцеговина, където обемът на произведената и реализирана на пазара продукция през 2015 г. ще надвиши девет пъти този от 2014 г.

„Булгартабак“ отговори на Радан Кънев по повод готвеното увеличение на минималните осигурителни прагове

Тютюневият холдинг „Булгартабак“ излезе с официално становище по повод готвеното увеличение на минималните осигурителни пра...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика