Бареков: "Близу" ни рекетира

12218
Бареков: "Близу" ни рекетира

Актът на спиране на каналите на ТВ7 от страна на кабелния оператор "Близу" е едностранен и представлява рекет срещу нашата телевизионна група. Това заяви в писмо до медиите изпълнителният директор на телевизионната група Николай Бареков.

Ето и дословният текст на отговора на Бареков относно казуса с "Близу":

"През последните месеци имаше опит от наша страна да се водят преговори за такса, платима върху реалния брой техни абонати. Вместо преговори, кабелният оператор предпочете да постави ултиматум, който ако не приемем, да изключи нашите програми от достъп до своите абонати. Арогантността срещу нас стигна дотам от "Близу" да ни предложат дори оферта да откупят само мачовете от българското футболно първенство, които излъчваме в нашия ефир. TV7 и групата канали бяхме третирани като амбулантен търговец, които продава програмите си на парче.

Единственото, което искахме, е постигане на справедлива пазарна цена за нашите телевизионни програми, в които наистина инвестираме много средства, труд и човешки талант. Бяхме брутално нападнати, буквално в гръб, от кабелния монополист и държим да се знае, че в случая ни беше отредена ролята на жетвата, която трябва да се предаде или безропотно да приеме съдбата си.

Няма да се поддадем на този безпрецедентен натиск и ще се борим докрай, за да заслужим доверието на нашите зрители. През последните месеци телевизиите ни се радват на безпрецедентна популярност и очевидно това даде повод да се действа така срещу нас. Важното е да се знае, че от "Близу" нарушиха всякакви пазарни и икономически принципи в опита си да придобият нашите програми почти без пари, за да могат да трупат печалби на гърба на своите абонати", казва Бареков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика