Братът на Станишев: Няма да получа никакви пари от Карадере

24510
Братът на Станишев: Няма да получа никакви пари от Карадере

Мога само да предполагам дали сегашният проект за Карадере е продължение на първия проект, по който бях страна през 2006-2008 година. Моите отношения приключиха през 2008 година с фирма „ББТ Проджект”, която тогава възложи проекта „Блек Сий Гардънс”, заяви отново архитект Георги Станишев, брат на премиера Сергей Станишев.

Това, което беше писано от „Биволъ” за мен и питанията дали няма да има пари за мен при реализация на проекта, показва непознаване на закона. Авторското право е при архитект Норман Фостър, не е при мен, подчерта братът на премиера в студиото на Нова телевизия.

Бивш агент на ДС и настоящ банкер от КТБ замесен в скандала с Карадере

Людмил Гачев – член на борда на директорите на Корпоративна търговска банка (КТБ) и бивш агент на Държавна сигурност с агентурно ...

Яне Янев и Мирослав Найденов са нагли лъжци, Янев много добре знае, че нямам никакви имоти на Черноморието и нарочно го прави. Брат ми е възмутен, това е, добави Георги Станишев.

Същевременно архитектът коментира и че е абсурд през септември тази година да дойдат бетоновози в Карадере и да се започне строеж. От стенограмата на последното заседание на Министерския съвет става ясно, че икономическият министър Драгомир Стойнев посочва септември тази година като месецът, в който да започне проекта. Той трябва да приключи до септември 2017 година, според Стойнев.

По думите му „ББТ Проджект” са хората, които са изкупили земите за проекта, а тази фирма „е фракция на фирма „Титан”, заяви по-големият Станишев. Основните ми проекти сега са в чужбина, в България не правя почти нищо и работя само с частния сектор, за да няма инсинуации и да се търси конфликт на интереси.

Станишев-старши заяви, че се познава с архитект Норман Фостър покрай рубриката си в британското списание „World Architecture”. Години след това от „ББТ Проджект” ми се обадиха, за да бъда партньор на Фостър, който е чужденец в България и трябва да си сътрудничи с местен архитект за изпълнение на проекта.

Бившият шеф на Агенцията по инвестициите: Законът позволява казуси като Карадере

Форматът на Закона за инвестициите в България е такъв, че лесно може да се използва, за да се нагодят критериите за даден проект и той ...

Не съм се интересувал от това откъде „Титан” разполага със средства за изпълнение на проекта. Не познавам и една десета от имената, свързвани от „Биволъ” с проекта, посочи Георги Станишев.

Междувременно в Бяла се провежда контрапротест с искане да се престане с кампанията в Карадере. Бизнесът означава храна и работни места, настояват протестиращите. В студиото на bTV известният актьор Филип Аврамов, който често почива в Карадере, посочи, че според него там може да се направи див къмпинг и да се запази както природата, така и да се развие някакъв бизнес.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com