Бургаският дребен бизнес обяви открита война на Lafka

59539
Бургаският дребен бизнес обяви открита война на Lafka
Снимка: БГНЕС

Асоциацията за защита на дребния и среден бизнес в Бургаска област се обяви открито срещу навлизането на веригата Lafka в областния град, съобщи flagman.bg.

На проведено общо събрание в събота, в което участие са взели и търговци на тютюневи изделия, е взето решение да се лобира пред  Общинския съвет и общинската администрация на Бургас - да не допуснат разполагането на 48-те павилиона, намиращи се в готовност за монтаж в база на СО МАТ.

„Членове на асоциацията са 146 фирми от дребния и среден бизнес, които имат обекти по смисъла на чл.56 от Закона за устройство на територията (ЗУТ). Проблемите, които ще възникнат след навлизането на Lafka, ще засегнат освен нас, още и магазините за тютюневи изделия върху частни имоти и подблокови пространства, ще засегнат и дистрибуторите им, затова всички се събрахме и се обединихме около обща позиция”, заяви председателят на сдружението Николай Димитров.

От УС на асоциацията потърсили помощ от групите на ГЕРБ и БСП в Общинския съвет в Бургас малко преди Нова година. Местните политици изслушали доводите и ги посъветвали да подготвят нова докладна записка за коригиране на приетите вече решения за поставянето на павилионите на "Табак Маркет" съгласно изменение на общинската Наредба.

„Консултирахме се с юристи и подготвихме проекта, който опитахме да внесем на 10 януари в канцеларията на ОбС – за да бъде  разгледан от постоянната комисия по правни въпроси. Оказа се, че сме били закъснели с входирането, по-точно съветници от ГЕРБ признаха, че се притеснявали да приемат изменение, тъй като то щяло да е в противоречие с приетото вече”, добави Димитров.

30 корабостроители протестираха в Бургас

Подновяването на протестите на съкратените служители на бургаската корабостроителница днес бе скромно, предаде БГНЕС. Около половин ч...

Според него, над 100 фирми в Бургас ще бъдат засегнати от новите павилиони за вестници, тютюневи изделия и дребно пакетирани стоки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика