България се разделя с дела си в Пловдивския панаир

31967
България се разделя с дела си в Пловдивския панаир

България ще продаде дела си в Международен панаир – Пловдив. Очаква се държавата да получи най-малко 39 млн.лв. при сделката, предаде БГНЕС. Държавният дял в панаира е 49.63%. Продажбата е възможна, след като дружеството беше извадено от забранителния списък за приватизация в края на миналата година.

Според БГНЕС причината за планираната продажба е, че държавата не може да участва активно в управлението на дружеството и през последните години не получава дивидент. Това се случи след като с две увеличения на капитала и изкупуването на акции от миноритарни собственици другото дружество в Пловдивския панаир - „Пълдин туринвест", иззе контрола от държавата.

Кучето на Бойко стана световен шампион

Какъвто стопанинът, такова и кучето! Кучето на премиера Бойко Борисов – Лазар, стана световен шампион в породата българско овчар...

Операциите бяха оспорени пред съда по време на управлението на ГЕРБ. Делото бе спечелено на първа инстанция, но след това Пловдивският окръжен съд отсъди в полза на Гергов. По-късно и Върховният касационен съд потвърди това решение.

Още в края на миналата година предишното правителство обмисляше продажбата на държавния дял, като тогава се говореше това да стане през Българската фондова борса, по подобие на продажбите на дяловете от ЧЕЗ и „Енерго Про".

В началото на месеца бе сменен главният директор на Пловдивския панаир. Постът зае инж. Лазар Лазаров, който само дни по-рано от освободен по взаимно съгласие от Управителния съвет на Агенцията по пътна инфраструктура.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика