Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Чуждестранният бизнес у нас вече има пряка връзка за контакт с икономическия министър

18 март 2023, 11:32 часа • 1252 прочитания

Министерството на икономиката вече има пряка връзка за контакт с чуждестранния бизнес в България.

Компаниите могат да представят своите проблеми и въпроси чрез специално създаден канал в мобилно приложение или чрез електронна поща, които се разглеждат от ресорния министър Никола Стоянов.

Мярката има за цел да създаде по-ефективна и бърза комуникация между бизнеса и икономическия министър, което ще позволи прякото му ангажиране с поставените теми.

Стоянов посочи, че става въпрос за още един механизъм за подобряване на диалога и координацията с фирмите у нас.

Той подчерта, че чуждестранните компании представляват значима част от бизнеса в България, като инвестициите в страната само от държавите от Европейския съюз надхвърлят 38 млрд. евро.

Министърът обясни, че целта е както да се увеличават обемите на инвестициите, така и тяхната добавена стойност.

Той открои като ключово подобряването на бизнес средата, като според него възможността за директна комуникация с изпълнителната власт е добра предпоставка за това.

От ведомството припомнят, че през октомври миналата година икономическият министър стартира поредица от срещи, на които компаниите от чужбина представят проблемите, които срещат у нас, както и плановете си за развитие. До момента са проведени срещи с търговски партньори от Австрия, Германия, Италия, Франция, САЩ и др.

Още: Финансист: Трябва ни актуализация на бюджета, не става с копи-пейст от 20-та година (ВИДЕО)

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес