ДАНС се заема с ВМЗ-Сопот

7363
ДАНС се заема с ВМЗ-Сопот

Състоянието на ВМЗ-Сопот стана обект на проверка от страна на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС). Това заяви изпълнителният директор на завода Иван Стоенчев, предаде Агенция "Фокус".

От думите му не стана ясно защо точно ДАНС се заема с предприятието и дали ще има проверка от страна на Икономическа полиция и прокуратурата.

600 служители ще бъдат съкратени във ВМЗ-Сопот

"600 работници и служители от ВМЗ-Сопот ще бъдат освободени от работа", съобщи Иванка Иванова, председател на КНСБ в завода, информира ...

Стоенчев заяви, че към момента е предоставил цялата нужна информация на ДАНС и се надява във възможно най-кратки срокове проверките да приключат. „Не съм оторизиран да давам повече информация”, заяви изпълнителният директор на ВМЗ–Сопот.

Покрай скандала с неизплатените възнаграждения на работниците в предприятието се появиха твърдения, че заводът е умишлено източван.

Според българското законодателство основната отговорност на ДАНС е защитата на националната сигурност. Законът възлага на агенцията защитата от посегателства срещу националните интереси, правата и свободите на гражданите, териториалната цялост, независимостта, суверенитета, демокрацията и конституционния ред в Република България.

Редактор: Ивайло Петров

200 работодатели за 400 души от ВМЗ-Сопот

Частните работодатели в Пловдивска област могат да дадат работа на 400 служители от ВМЗ-Сопот. Това стана ясно от статистиката на Минис...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика