„Енерго-Про” подава жалба заради солената глоба от КЗК

28523
„Енерго-Про” подава жалба заради солената глоба от КЗК
Снимка: БГНЕС

Чешката компания „Енерго-Про” ще подаде жалба в административен съд заради глобата, която й е била наложена от Комисията за защита на конкиренцията (КЗК). Това съобщава вестник Prague Daily, цитирайки член на борда на директорите на компанията, предаде „Фокус”.

Според „Енерго-Про” глобата е издадена в разрез с българското законодателство. Тя бе наложена за злоупотреба с доминираща позиция на пазара. Българската комисия за защита на конкуренцията наложи глоба на чешкото дружество за злоупотреба с доминираща позиция на пазара. Миналата година компанията също получи подобни глоби от КЗК.

КЗК глоби "Енерго-про Мрежи" с над 1 млн. лв.

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) санкционира с 1 034 755 лв. на "Енерго-про Мрежи" АД заради злоупотреба с господстващо полож...

Според борда на директорите наказанието е наложено заради забавено свързване на фотоволтаична електроцентрала в период, в който собственик е била друга компания – Е.ОN. Освен това според наличните документи всички действия на Е.ОN са били изрядни, отбелязва изданието.

Преди дни КЗК установи, че „Енерго-Про” е извършило нарушение, изразяващо се в злоупотреба с господстващо положение, представляваща затрудняване на достъпа до пазара за производство на електроенергия, посредством забавяне процеса на присъединяване на производител на електрическа енергия от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ), която може да предотврати, ограничи или наруши конкуренцията и да засегне интересите на потребителите. КЗК наложи на дружеството имуществена санкция в размер на 266 040 лв.



 

КЗК предяви твърдение за злоупотреба с господстващо положение на Енерго-Про Мрежи

Комисията за защита на конкуренцията предяви твърдение за извършено нарушение по чл. 21 от ЗЗК - злоупотреба с господстващо положение...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика