Губим "стотици милиони" по ОП "Транспорт"?

14400
Губим "стотици милиони" по ОП "Транспорт"?

Новата ОП "Транспорт" (2014-2020 г.) трябва да бъде одобрена скоро. Същевременно съществува риск да бъдат загубени "стотици милиони" по предишната оперативната програма. Това призна новият-стар министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

В ефира на БНТ той отчете, че по всички проекти по оперативната програма има забавяне в порядъка на година-година и няколко месеца. Като причина за това беше посочена липсата на политическа воля в кабинета "Орешарски" и разделянето на МРРБ на две. Последната мярка отнела между 7 и 8 месеца само да се реализира.

Не се очаква да загубим пари по ОП "Транспорт" тази година

До края на тази година няма опасност от загуба на средства по Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 година. Това увери ...

Пускането на магистрала "Марица" ще се забави, призна още Московски. Той потърси причините за забавянето в незавършените отчуждителни процедури, археологията и недостатъчната политическа воля.

Строежът на магистрала "Хемус" е приоритет. За завършването й вероятно няма да се разчита само на ОП "Транспорт". Може да се стигне до финансиране с пари от бюджета или теглене на целеви заем.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика