Хванаха на границата контрабанда на цигари в цистерна за 1,9 млн. лв.

5373
Хванаха на границата контрабанда на цигари в цистерна за 1,9 млн. лв.
Снимка: Агенция "Митници"

Цигари без акциз за 1,9 млн. бяха открити в автоцистерна на ГКПП "Капитан Петко Войвода", съобщиха от Агенция "Митници".

Автоцистерна „Ивеко”, управлявана от българина Петър Х., била проверена от мобилна група митничари от Пловдив на влизане в страната ни от Гърция. При сканирането на автомобила с рентген митническите служители са установили несъответствие с декларирания товар - въглероден диоксид, както и наличие на правоъгълни пакети, наподобяващи стекове с цигари. При извършената допълнително митническа проверка е установено, че в задния край на автоцистерната, зад кутия с измервателните уреди и изводите за зареждане и разтоварване, има скрита врата, която е вход към резервоара на автоцистерната. След отваряне на вратата е установено, че в празния резервоар има тютюневи изделия.

Забрана за реклама на електронните цигари в новия Закон за тютюна

Въвеждане на забрана за търговски съобщения в услугите на информационното общество, в пресата и другите печатни публикации...

Установено е, че се пренасят 5 087 800 къса (254 390 кутии) цигари, от които 3 989 200 къса (199 460 кутии) с марка „COOPER" и 1 098 600 къса (54 930 кутии) с марка „R.G.D", всички без акцизен бандерол. Точната стойност на цигарите е 1 907 925 лева.

С извършения оглед на местопроизшествие е образувано досъдебно производство за контрабанда на цигари в особено големи размери. Цигарите са иззети.

Водачът на автомобила Петър Х. е задържан от прокурора за 72 часа и е привлечен като обвиняем. Разследване за контрабанда на цигари в особено големи размери и представляваща особено тежък случай се провежда от разследващ митнически инспектор под ръководството на Окръжна прокуратура - Хасково. Продължават спешните действия по разследването, казаха от прокуратурата.

От Агенция "Митници" припомнят, че п

34 400 къса нелегални цигари са заловени на "Капитан Петко - Войвода"

Митнически служители откриха 34 400 къса нелегални цигари, укрити в кухини на лека кола, пътуваща от Гърция за България през ГКПП "Капи...

+реди три месеца митнически служители на МП Златарево разкриха и задържаха над 2 млн. къса контрабандни цигари, укрити в македонска автоцистерна за втечнен газ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика