И днес не стана ясно ще пада ли цената на газа

9729
И днес не стана ясно ще пада ли цената на газа
Снимка: БГНЕС

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) и "Булгаргаз" и днес не стигнаха до споразумение дали ще има понижение на цената на газа, предаде БГНЕС.

На заседанието от "Булгаргаз" заявиха, че поддържат заявлението, което са внесли в ДКЕВР на 7 март, с което искат намаление на природния газ с 2,73 %. ДКЕВР пък смята, че цената на газа да падне с 5 на сто. Александър Петров, началник на Управление "Лицензионна дейност и корпоративни отношения" към "Булгаргаз" обясни, че дружеството има установена практика за вземания от клиенти, предаде БГНЕС.

"Предприемаме и мерки по съдебен ред и принудително събиране на вземанията ни. Към днешна дата " Топлофикация София" има 191 милиона лева задълженията към "Булгаргаз". А Топлофикация Плевен, Враца и Бургас имат задължения към "Булгаргаз", които възлизат общо на 39 милиона лева", заяви още Петров. От "Булгаргаз" ще депозират допълнително становище, с което ще се дообосноват пред ДКЕВР защо искат намаление на газа с 2,73 %.

Димитър Димитров, член на ДКЕВР обясни, че ДКЕВР се занимава с дейности по регулиране на цените и от тази гледна точка всички механизми са свързани с нивото, на което са цените в момента. "Ако паднат цените с по-голям процент, независимо от причината, това ще рефлектира върху останалите дейности в енергийните предприятия, свързани с производства на топлинна енергия и т.н", обясни той.

От ДКЕВР не дадоха отговор на въпроса дали да очакваме 5 % поевтиняване на парното и топлата вода.

ДКЕВР гледа предложението на "Булгаргаз" за поевтиняване на газа

На свое заседание Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще разгледа предложението на "Булгаргаз" за намаляване на цената н...

Още подробност по темата четете в Expert.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com