Интересуващите се от КТБ инвеститори се срещат с вложители в банката

22035
Интересуващите се от КТБ инвеститори се срещат с вложители в банката
Снимка: БГНЕС

В деня, в който България официално трябва да даде отговор защо досега не са изплатени гарантираните влогове на КТБ, предстои среща между финансовия консултант EPIC (ЕПИК), Асоциацията на вложителите в КТБ и финансови експерти. На срещата са поканени специалистите по финанси Емил Хърсев и Емилия Миланова.

Очаква се на срещата да бъде обсъдена нагнетената ситуация около КТБ, която е на път да ескалира след днешните протести пред централата на банката на столичния площад "Гарибалди".

Вложители: КТБ фалира, ако не отвори в петък

Ако КТБ не отвори до петък, ще фалира. При това положение държавата ще загуби 10 млрд. лева. За тази опасност предупредиха вложители, к...

Припомняме, че EPIC представлява "Бромак" на Цветан Василев, Оманския държавен фонд и ВТБ Капитал. Самият Василев обаче не дава на EPIC пълномощно за активите, за да може банката да бъде оздравена.

Още преди месец предтавители на EPIC изпратиха писмо до българските власти с предложение за рекапитализация и преструктуриране на Корпоративна търговска банка (КТБ). То беше адресирано до служебния премиер Георги Близнашки, до финансовия министър Румен Порожанов и до управителя на БНБ Иван Искров.

От ЕПИК подчертават, че настоящите, както и потенциалните инвеститори в КТБ АД искат съвместно с българските институции да бъде изработен план за рекапитализация и преструктуриране на поставената под специален надзор финансова институция. За целта обаче се искат и държавни гаранции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика