Инвеститорът в Карадере: Нашият проект мина през МС след разговор с много министри

24814
Инвеститорът в Карадере: Нашият проект мина през МС след разговор с много министри

В случая с Карадере става въпрос за чуждестранни инвеститори и точно за това говорим за офшорки – защото това са инвеститори зад граница. Това каза Тим Чадуик, представител на инвеститора и председател на директорския борд на "Мадара България Пропърти Фонд", който иска да строи в Карадере.

На въпрос защо в борда на директорите тогава има българин – банкера Любомир Ганчев, това е заради изискванията на българския закон.

Станишев: Лъжа е, че брат ми има общо със случая „Карадере”

Не е вярно, че брат им има концесии за строеж в местността Карадере. Българските медии пишат какви ли не лъжи, спекулации и глупости. Н...

Тепърва проектът в Карадере ще бъде оценяван от екологична гледна точка (ОВОС), което ще продължи поне шест месеца. Отделно инвеститорите имат протокол за „Натура 2000”, обясни британецът в сутрешния блок на Нова телевизия. Чадуик обаче отказа да каже с кой точно високопоставен държавник инвеститорите са контактували, за да може проектът им да мине на Министерски съвет. Британецът заяви, че са били много, включително министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов и министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Той добави, че не е имало разговор с премиера Пламен Орешарски.

Чадуик отрече, че има връзка между проекта и брата на Сергей Станишев – архитект Георгий Станишев. Британецът каза, че той отдавна е излязал от проекта. И добави, че проектът е от осем години насам. На въпрос на бившия земеделски министър Мирослав Найденов защо инвеститорите не са контактували с правителството на ГЕРБ, Чадуик просто каза, че са спазвали процедурата.

По думите на Чадуик 20% от земята, на която трябва да бъде реализиран проектът, ще бъде застроена.

Същевременно лидерът на РЗС Яне Янев обяви, че фирма на Моника Йосифова е замесена в проекта. Янев не каза коя е фирмата, но обясни, че случаят е разглеждан по времето на Тройната коалиция, но тогава Станишев не се е явил на изслушване. Янев добави и че разполага с чертежи, на които ясно се вижда, че е предвидено застрояване на бреговата ивица.

Зелените поискаха спиране на проекта в Карадере

Официална декларация срещу проекта в Карадере беше внесена в Народното събрание от представители на „Зелените” – Андр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика