КНСБ: Масово у нас не се изплащат заплати на служители

2241
КНСБ: Масово у нас не се изплащат заплати на служители
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Масово в нашата държава години наред не се изплащат трудовите възнаграждения. Проблемът съществува още от началото на Прехода. Това заяви вицепрезидентът на Конфедерацията на независимите синдикати (КНСБ) Чавдар Христов по време на семинар с журналисти по темата за неизплатените трудови възнаграждения у нас и начини за справяне с проблема, предаде репортер на Actualno.com.

През 2004 г. беше направен опит да се внесат промени в Кодекса на труда за гарантиран размер на изплащане на работника, не по-малък от минималната работна заплата към онзи момент, каза Христов. Случаите в практиката продължиха. Това е един проблем, който намира прояви в частния сектор и в индустрията, но и в някои сфери, които се финансират от бюджета, категоричен е Христов.

Работодателите у нас масово наемат чужди работници до 90 дни

Според данните на Агенцията по заетостта към 31 май, 2017 година, безработните в България са 233 829 лица, което прави 7.1% безработица...

"Един лев да не е изплатен, това противоречи на Конституцията и законите", отбеляза вицепрезидентът на КНСБ. Няколко текста в Търговския закон превръщат трудовото правоотношение между работника и работодателя в търговско, което е абсурдно, заяви Христов. По думите му проблемът с неизплатените заплати е проблем, който е свързан със законодателството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика