Край на протестите на Топлофикациите

17036
Край на протестите на Топлофикациите
Снимка: БГНЕС

Служителите на "Топлофикация" - Русе и "Топлофикация" - Плевен вече няма да протестират срещу НЕК. 

Според инженер Митко Христов, председател на Инициативния комитет, протестните са постигнали резултат. На заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество вчера в присъствието на представители на Министерството на икономиката и енергетика, и на НЕК е постигната договореност да се потърси съдействието на Народното събрание и в писмо до председателя на парламента, да се поиска при приемане на бюджета за 2015-а година, в него да се включи и недостигът на средства в НЕК. В заседанието са участвали и изпълнителните директори на топлофикационните дружества в Плевен, Русе, Перник и Бургас, съобщава БНР.

НЕК дължи на "Топлофикация" – Плевен близо 30 милиона лева за произведената електрическа енергия. Това прави невъзможно редовното изплащане към доставчика на природен газ и затруднява работата на топлофикационното дружество.

"Топлофикация" да се закрие, защото робията е незаконна

Европейската комисия ще трябва да реши дали в България да плащаме такса „сградна инсталация” на топлофикационните дружества...

„Договорихме се да се напише писмо до председателя на Народното събрание и премиера, който и да е той, с искане за намиране на политическо решение за състоянието в енергетиката. Второто за което се договорихме е НЕК ще изготви график за разсрочено плащане на задълженията”, обясни изпълнителният директор на ТЕЦ- Русе Севдалин Желев. НЕК дължи на ТЕЦ-а 19 млн.лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com