Масларова: По мое време доходите бяха най-високи

7350
Масларова: По мое време доходите бяха най-високи
Снимка: БГНЕС

Нямам от какво да се срамувам в своята работа – никога не са се повишавали доходите, както по мое време; не са получавали майките толкова, колкото по мое време. Това заяви бившият социален министър Емилия Масларова пред БТВ.

„Аз смятам, че доста от нещата, които прави Ивайло Калфин, са позитивни. Много от нещата са бленувани и разработени в програмата на социалистическата партия”, коментира ексминистърът. На въпрос дали в момента има влияние в МТСП, след като хора от екипа й останаха в ръководството му, тя отговори: „Аз съм един обичан от колегите си министър, работех със силен екип”.

Без изненада - искът срещу Масларова върви мудно

Делото срещу бившия социален министър Емилия Масларова в Софийски градски съд продължава на 6 октомври, предаде БГНЕС. Днес трябваше...

Според Масларова, социалният министър винаги е опозиционерът в правителството и „всяко едно непреодоляно препятствие е провал”.

„Може би ще Ви учуди, но сега се чувствам малко реабилитирана във връзка с новите предложения на министър Калфин за социалното подпомагане и за раждането на деца от деца”, отбеляза тя. По думите й, през 2005 г. – 2006 г. заедно с тогавашния здравен министър Радослав Гайдараски са отворили темата, но тогава обществото не било готово и реакцията била „Това са традиции, това е дискриминация на ромския етнос”.

По думите й в момента консенсусът за пенсионната реформа е възможен, но освен това не бива с нея да се правят опити за решаването на всички проблеми на държавата: „Не може с ниски доходи, с малко заети, с ниски осигуровки да имаме пенсионна реформа и да искаме високи пенсии”.

Масларова се обяви за поне 10-годишно замразяване на пенсионната възраст и решение дали ще се набляга на нея, или на осигурителния принос.

Емилия Масларова се изправя пред съда за длъжностно присвояване

В Софийски градски съд днес беше даден ход на делото срещу бившия министър на труда и социалната политика Емилия Масларова и други под...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com