На 5 септември ще има информационна среща в помощ на работещи в ЕС

18060
На 5 септември ще има информационна среща в помощ на работещи в ЕС
Снимка: Thinkstock

На 5 септември 2014 година, в Информационния център на Европейския съюз в град София, ще се проведе информационна среща "Преди заминаването" за български граждани, които планират да работят във Великобритания, Италия или Белгия. По време на събитието гражданите ще получат основната информация, с която е необходимо да разполагат предварително преди да предприемат подобна стъпка.

Участниците в информационната среща ще научат за документите, които е полезно да подготвят, ще се запознаят с трудовите си, осигурителни и здравноосигурителни права в трите държави, ще разберат кои са основните институции, където могат да получат съдействие и защита на своите права.

Най-богатият човек в света иска тридневна работна седмица

Трябва да работим по 11 часа на ден, но само три дни в седмицата. Това заяви на бизнес конференция в Парагвай най-богатият човек в свет...

В срещата ще участват и специалисти от Велиикобританиия, Италия и Белгия, към които участниците ще имат възможност да задават въпроси.

По време на информационната среща Европейската служба за заетост (EURES) ще представи своите услуги за намиране на работа в Европейския съюз.

Друг много важен аспект на събитието е, че впоследствие участниците в него ще имат възможност да бъдат съветвани и консултирани безплатно на място в Италия, Великобритания или Белгия от организациите-партньори по проекта "Моят ментор за мобилността". За целта е необходимо по време на информационната среща гражданите да заявят, че желаят този вид помощ и да заминат в рамките на времетраенето на проекта.

Всеки от участниците в срещата на 5 септември ще получи Практическо ръководство на български език "Моят съветник за пътуване и работа в Европейския съюз".

1% от българите могат сами да определят работното си време

Около 24 000 българи или 1% от заетото население у нас имат възможност сами да определят работното си време. Това сочат данни на НСИ, ц...

Участието в Информационна среща „Преди заминаването“ е безплатно. Задължително е предварително записване на имейл: denitsa.georgieva@farbg.eu като се посочат трите имена, професия и телефон за връзка.

Събитието ще се състои на 5 септември 2014 година от 9 до 14 часа в "Дом на Европа", Информационен център на Европейския съюз, град София, ул. „Раковски“ № 124.

Събитието се съфинансира от Европейската комисия и Фондация за достъп до права – ФАР по проект: "Моят ментор за мобилността – експеримент за работници от България и Румъния, заминаващи за друга държава членка на ЕС".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика