Нищо не се променя във ВМЗ Сопот

8703
Нищо не се променя във ВМЗ Сопот

Ситуацията във ВМЗ Сопот остава критична – въпреки смяната на правителството, положението на хората там не се подобрява.

Според новия министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев дълговете на ВМЗ са в размер на 170 млн. лева. Цялото имущество на предприятието е било ипотекирано. Стойнев заяви, че в дългосрочен план се предвижда приватизация на ВМЗ, но основно изискване към бъдещия собственик ще е да има силна социална програма. В краткосрочен вариант единственото, което вижда министърът като решение, е да се вземе кредит от друга държавна компания, тъй като ВМЗ все още работи и има поръчки.

Отново готвят протести във ВМЗ-Сопот

Работниците от ВМЗ-Сопот отново готвят протести, тъй като не са получавали заплати от февруари месец, когато са им дали само по 170 л...

В материал на bTV беше интервюирана и Антоанета – работник в предприятието. Тя обясни, че от месеци сутрин ядат само филийка с шарена сол и маргарин. Антоанета споделя, че са ѝ предлагали работа в други градове – в Ловеч и Пазарджик, но не иска да се мести, защото трябва да търси нова квартира, училище за децата и да се справя с куп други битови проблеми.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика