Нов мол за 120 млн. евро отваря врати догодина

17425
Нов мол за 120 млн. евро отваря врати догодина

Поредният търговски комплекс от типа "мол" ще отвори врати в София през март 2014 г. Това увериха инвеститорите в комплекса Sofia Ring Development, част от който ще е и Sofia Ring Mall. Вложители са Fourlis Group и Danaos Group. Fourlis държи франчайзинг правата за България на шведската верига мебелни магазини IKEA (ИКЕА - името е абревиатура - от инициалите на създателя (Ингвар Кампрад - И.К.) и първите букви на фермата и селцето, в които е израснал - (Е.А. от фермата Елмтарюд в селцето Агуннарюд).

Именно до IKEA ще бъде изграден целият комплекс, който освен мол включва смесена част - бизнес зона, която ще включва офис сгради, спортни съоръжения, хотел и зелен парк с езеро. Офис сградите са част от втория етап на комплекса и в тях ще бъдат инвестирани 50 млн. евро. Последната фаза на целия проект ще бъде жилищна зона, която ще включва 500 апартамента и еднофамилни къщи. Вложенията в третата фаза ще са 70 млн. евро.

Проектът ще е на обща стойност над 300 млн. евро. Само молът ще струва 120 млн. евро, които ще бъдат добавени към 50-те млн. евро, които бяха вложени в IKEA. Общата отдаваема площ на Sofia Ring Mall ще е 100 хил. кв. м. (включително с IKEA). През март 2014 г., с откриването на Sofia Ring Mall ще приключи и първата част на проекта.

Сотирис Янакудакис, търговски и лизингов директор на Sofia South Ring Mall ЕАД коментира, че вероятно ще бъде изграден и открит театър, като инвеститорите мислят и за строителството на открито кино, което през зимата да се превръща в ледена пързалка.

Целият комплекс се очаква да бъде завършен през 2019 г. "Чрез Sofia Ring Development искаме да предложим дестинация не само за покупки, но и за отдих, и работа", добави Янакудакис. По думите му мястото ще се открои като най-големият център за мебели и домашен дизайн, тъй като към IKEA, която е на площ от 30 хил. кв. м. ще се добавят още 20 хил. кв. м., които ще бъдат наети от фирми в брашна.

Инвеститорите имат планове да осигурят комуникация до части на столицата със собствени автобуси, каза още Сотирис Янакудакис.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com