Обезщетения от по 1200 лв. могат да получат бургаските корабостроители

14496
Обезщетения от по 1200 лв. могат да получат бургаските корабостроители
Снимка: БГНЕС

Уволнените корабостроители могат да получат до 1200 лева обезщетение по Закона за гарантираните вземания на работниците и служителите при несъстоятелност на работодателя. Това каза в Бургас министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов след среща с уволнените работници тази сутрин, предаде БТА.

Министърът добави, че това, което може да направи министерството, е чрез структурите му и чрез регионалните управления за социално осигуряване да информира работниците и служителите от това предприятие за техните възможности да получат обезщетения. Това обаче може да се случи след като съдът се произнесе по процедурата за несъстоятелност.

Кметът на Бургас призова шефовете на "Бургаски корабостроителници" да спасят компанията

Новото ръководство на корабостроителницата да не се изявява като брокери на имоти, а да се заеме с пряката си дейност и възстановяване...

Временният синдик е стартирал процедурата на 2 октомври. Тя трябва да приключи в 3-месечен срок. Крайната дата е изтекла на 2 януари. Според Адемов обаче вероятно има причина за забавяне на решението на съда.

Министърът добави още, че в корабостроителницата хората не са загубили своите социални права и 118 от тях вече се ползват от тях. Те са се записали в районното поделение за социално осигуряване.

Протестите на служителите от „Бургаски корабостроителници”, които бяха вкупом уволнени от собственика на предприятието, продължават.

 

Ще има ли мол на мястото на „Бургаски корабостроителници”?

Търговски и административни центрове и жилищни сгради ще се появят на мястото, което в момента заема предприятието „Бургаски кора...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика