Павлова: Пускаме предсрочно "Хемус", за утре има организация за облекчаване на трафика

6612
Павлова: Пускаме предсрочно "Хемус", за утре има организация за облекчаване на трафика
Снимка: БГНЕС

"300 км магистрали и над 2000 км обновени пътища ще са един от резултатите от двата мандата на кабинета „Борисов”. Това каза при посещението си във Велико Търново министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, предаде "Фокус".

Министър Павлова посочи, че ще бъдат довършени автомагистралите „Струма“ и „Марица“. Освен това има рехабилитирани и обновени над 2000 км пътища в цялата страна. По думите й, всичко това е предпоставка за изграждането на една добра пътна мрежа.

Датчици в смарттехнологиите ще пускат сигнали до 112 при катастрофа

Надявам се през месец октомври да заработи интелигентната система, която ще позволи с приложение за мобилния телефон да се дава информа...

"Днес пускаме предсрочно затвореното за движение платно на магистрала "Хемус", което се ремонтираше при Бебреш. Така се надявам, че значително ще облекчим трафика.

Също така в празничния 22 септември, в който очакваме голямото завръщане и също сериозни задръствания, е създадена организация за двупосочно и реверсивно движение, да има две платна в посока София и всичко това максимално да подпомогне трафика", каза Лиляна Павлова.

Според нея тази година няма да има проблем с липса на средства за зимната поддръжка на шосетата, тъй като бюджетът на пътната агенция е планиран по начин, по който да може да се осъществи осъществи подготовката.

На въпрос откога ще бъдат въведени новите винетни такси за тежкотоварни автомобили у нас, тя отговори, че това може да се случи най-рано през 2018 година.

Башев: Ще съборя всички къщи, които са извън закона

Аз ще съборя всички онези къщи, които не са от строителния полигон и които са извън закона. Това заяви в ефира на "Нова телевизия" бивш...

„Обмисля се въвеждането на комбинирана система за плащане на пътищата. Винетната система ще остане за леките автомобили, но за тежкотоварния и транзитния трафик над 3,5 тона, тази система вече ще бъде за изминато разстояние. Така наречената „тол такса“ за изминато разстояние. Въвеждането на тази система ще ни даде възможност да имаме едно сериозно увеличение на приходите. И всъщност кредитирането на изграждането на магистрали няма да обременява държавния бюджет, а ще бъде за сметка на увеличените приходи от такси, които ние ще събираме за използването на пътищата“, обясни министър Павлова.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика