Приходите от концесии на плажовете намаляват

4536
Приходите от концесии на плажовете намаляват
Снимка: БГНЕС

Вече е ясно колко е получила държавата от концесиите на плажовете за миналата година. Първият доклад беше приет на днешното заседание на Министерския съвет.

Приходите за миналата година са близо 11,6 млн. лева. В това число влизат лихви и неустойки по общо 58 концесионни договора, като сумата е 11 577 642 лв., при 11 828 039 лв. за 2013 година.

Има десетки нарушения на концесионери по плажовете като възпрепятстване на достъпа

Възпрепятстван е свободният достъп на гражданите до плажовете на българското Черноморие. Платените зони и преместваемите обекти надвиша...

Близо 11,6 млн. лв. са приходите от концесии на морски плажове през 2014 г., сочи приетият от правителството доклад за спазване на задълженията по концесионните договори на морските плажове за 2014 г.

Съгласно Закона за устройство на черноморското крайбрежие 50% от постъпилите концесионни плащания (без ДДС) или близо 4,8 млн. лв. са внесени в бюджетите на общините, на чиито територии са разположени плажовете. Съгласно ЗУЧК в приход на бюджетите на областните администрации, съобразно териториалното разположение на морските плажове, са постъпили 938 008 лв., или 10% от общата сума (без ДДС).

Кои са най-честите нарушения при концесионните договори и колко сме взели от концесията на Национален парк "Пирин" - научете в Expert.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика