Проблемът с турските квоти за тирове скоро може да се разреши

21798
Проблемът с турските квоти за тирове скоро може да се разреши
Снимка: БГНЕС

Появи се перспектива за разрешаване на проблема на фирмите-превозвачи, осъществяващи спедиция от Турция за Европа. Това пише в днешния си брой електронното издание на турския вестник "Хюриет".

Изданието съобщава, че по време на Форума на международните превозвачи в Лайпциг турският министър на транспорта и съобщенията Лютфи Елван се е срещнал с немски министър на транспорта Александър Дорбинт. Двамата са разговаряли близо 3 часа, в продължение на 2 дни, информира БГНЕС.

Нараснал е притокът на имигранти от Турция към Гърция

Край бреговете на Турция има голям брой имигранти в очакване да се прехвърлят с кораби до Гърция или Италия, алармира гръцкото сп. "Епи...

"Германия една от страните, които е наясно с проблемите на турските превозвачи, и през юни може да направи важни стъпки в тази посока", заяви Дорбинт.

"Срещите протекоха изключително добре и през юни техническите комитети на двете страни ще дойдат в Турция. Бих искал да подчертая, че нещата вървят в положителна посока", отбеляза от своя страна Лютфи Елван.

"Години наред международните превозвачи сме изправени пред несправедливи регулации. Заради квотите сме обект на невиждани глоби, прекомерно високи транзитни такси и удължаване на времето на транзита", заяви на свой ред, изпълнителният директор на Сдружението на международните превозвачи Фатих Шенер. Според него по този начин се опитват да пречат на турските превозвачи.

"В България глобяват тираджиите с по 200 евро "защото липсва плик за покриване на тяло при злополука", а в Австрия ги задължават да преминават обучения. На шофьорите ни се дава туристическа виза, която е валидна 30 дни в продължение на 3 месеца, като това се прави с цел да не могат да осъществят два пъти транзитен курс в рамките на три месеца", каза още Шенер.

След кризата с България, турските ТИР-ове сега се сблъскват с налагане на Ro-La превози в Европа

След разрешаване на проблема за транзитните превози през България, турските ТИР-ове сега се сблъскват с принудителното налагане на Ro-L...

Сдружението на международните превозвачи се стреми тази несправедливост да бъде премахната и изрязва задоволство от заявеното от германския транспортен министър. "В крайна сметка решението на Германия ще бъде показателно за другите страни от ЕС", подчерта директорът на сдружението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com