Резултатите от проверките на ЕРП-тата ще са готови през следващите месеци

16811
Резултатите от проверките на ЕРП-тата ще са готови през следващите месеци
Снимка: БГНЕС

Какво показаха проверките на ЕРП-тата у нас ще се разбере през следващите няколко месеца. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, предаде "Фокус". Той обаче не се ангажира с конкретен срок.

„Проверките се извършват от Националната агенция за приходите, АДФИ и ДАНС, така че ще трябва да бъде изготвен комплексен анализ. Не е редно през този топъл сезон да има високи сметки за отопление, както за тези, които използват услугите на електрорапределителните дружества, така и тези на топлоцентралите”, коментира Стойнев.  Той допълни, че е възможно цената на въглищата да се увеличи през първата половина на годината.  

През пролетта започва изграждането на морската част на "Южен поток"

За нас е изключително важно да стабилизираме енергетиката и да я диверсифицираме, ние сме изцяло зависими от една държава в доставкит...

По повод твърденията на Бойко Борисов, че настоящият кабинет е напът да фалира НЕК, министърът заяви, че те са неоснователни.

Стойнев обяви още, че България ще възприеме немския модел за професионално образование. "Ние с лека ръка зачеркнахме техникумите, които създаваха такива кадри. Сега се приближаваме към този модел, но взимаме най-доброто от развити европейски страни като Германия, Австрия и Швейцария", каза той.

Ние с лека ръка зачеркнахме техникумите, които създаваха такива кадри. Сега се приближаваме към този модел, но взимаме най-доброто от развити европейски страни като Германия, Австрия и ШвейцарияКопирано от standartnews.com

Коментарите му във връзка със "зелената" енергия, въглеродните емисии и фонда "Джереми" прочетете в Expert.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика