Стойнев мисли, че цената на тока няма да мръдне през тази година

22724
Стойнев мисли, че цената на тока няма да мръдне през тази година
Снимка: БГНЕС

Тази година според мен няма да има никаква промяна на цената на електроенергията нито нагоре, нито надолу, заяви енергийният министър Драгомир Стойнев след края на заседанието на Обществения съвет по енергетика, предаде БГНЕС.

На този етап ДКЕВР не вижда основание за увеличаване на цената на електроенергията, както за бита, така и за индустрията, заяви Стойнев. Той обаче отказа да коментира дали ще има промяна в цената на природния газ през следващото тримесечие.

Председателят на парламентарната комисия по енергетика Рамадан Аталай обясни, че едно от предложенията, които ще бъдат направени за промени в Закона за енергетиката, ще бъде свързано с идеята отчитането на топлинната енергия да може да се прави, както от топлинни счетоводители, така и от топлофикационните дружества и самите граждани. Идеята е гражданите да могат сами да отчитат или сами да правят разпределението, може би с неправителствените организации и топлофикационните дружества ще стигнем до този извод, добави Аталай.

Вече близо два месеца неправителствени организации посещават парламента и комисията по енергетиката всеки четвъртък прави заседания, за да уточни промените в Закона за енергетиката. Има много предложения, в определена насока те вече са уеднаквени между неправителствените организации и топлофикационните дружества, напомни той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика