Стойнев пред Ройтерс: Настояваме за построяването на Южен поток

24742
Стойнев пред Ройтерс: Настояваме за построяването на Южен поток
Снимка: БГНЕС

"За енергийното министерство "Южен поток" е стратегически проект от национално значение", заяви министърът на енергетиката Драгомир Стойнев в имейл до Ройтерс.

"Ние настояваме за построяването му, защото това е от основно значение за сигурността на доставките на природен газ за нашата страна, за растежа на нашата икономика и за повишаването на заетостта", отбелязва Стойнев в съобщението.

Връщаме позициите си в арабския свят, заяви Стойнев

Подписахме четири споразумения във важни сфери от взаимен интерес – туризъм, информационни технологии, селско стопанство и спорт....

БГНЕС припомня, че на среща с журналисти по-рано днес премиерът Пламен Орешарски заяви, че България не е спирала предварителната подготовка по "Южен поток", но проектът трябва да се разглежда в цялостния контекст на ситуацията в Украйна. "В следващите седмици правителството ще следи внимателно отношенията между Русия и Европейския съюз - ние сме между страните, които най-малко сме заинтересовани от каквото и да изостряне на взаимоотношенията, защото ще платим най-висока цена", допълни премиерът.

Междувременно еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер заяви днес, че разговорите на ЕК с Русия по проекта "Южен поток" ще се отложат заради кризата с Крим.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика