Законови промени слагат край на евтините таксита

44714
Законови промени слагат край на евтините таксита
Снимка: БГНЕС

Промяна в Закона за автомобилните превози налага въвеждането на минимални тарифи при таксиметровите услуги. Така вече освен таван, ще има и долен праг на цените, под който жълтите коли нямат право да возят клиенти. Колко ще е той решават местните власти.

Изискването за минимални цени е в сила от юли и общините, които още не са го приели, са в нарушение, информира bTV.

Решават за минималните тарифи на таксита в София скоро

До края на седмицата трябва да станат ясни минималните тарифи на такситата в София. В момента въпросът се обсъжда с представители на та...

За някои пловдивски таксита минималните цени от 65 стотинки дневна и 75 нощна са твърде ниски и компаниите там ще обжалват решението на местната власт. Досега някои от компаниите в Пловдив возиха на тарифа 45-55 стотинки, т.е - два пъти по-евтино.

Във Варна положението е сходно. За някои компании минималната дневна тарифа от 75 стотинки и 85 през нощта, ще оздрави бранша. Част от собственици на таксиметрови компании в морския град се надяват, че нерегламентираните превози вече ще спрат. За други цената отново е прекалено ниска, което предвещава сблъсък, информира Нова телевизия.

В София все още няма официално предложена цена. Предварителната информация е противоречива. Говори се както за повишаване до 1,30, така и за по-ниски цени. Решението в столицата обаче ще закъснее. От местната власт се надяват то да бъде гласувано до края на годината.

„Предполагам, че няма да бъде по-ниска, отколкото е към момента общозаложената такава цена. Вероятно малко по-ниска от средната за момента за града". Това заяви зам.-кметът по транспорта Любомир Христов пред bTV.

Проверка по морските курорти хвана куп нередовни таксита

Проверки с таен клиент днес изненада такситата в морските курорти. Съвместно с медиите и Изпълнителна агенция "Автомобилна администраци...

Според една от големите столични компании, те и сега возят под минимума. „По-малко от тази цена значи, че някой или не плаща данъци, или колата му е да кажем под всякаква критика", категоричен е управителят Николай Киневски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика