Зърнопроизводителите искат да участват в служебното правителство

4056
Зърнопроизводителите искат да участват в служебното правителство

Консултативният съвет по зърното към Минисетрството на земеделие и храните предлага на президента да го включи в обсъжданията на бъдещия служебен кабинет, стана ясно днес, след последното за това правителство заседание на съвета. Според представители на фирмите от бранша 600 000 души се издържат от земеделие и преработвателна промишленост, отрасълът е най-големият работодател в България.

Затова от съвета поискаха да се включат в служебния кабинет заради предстоящите сериозни преговори с Европейския съюз за отпускането на средствата по оперативни програми за следващия програмен период.

Премиерът в оставка Бойко Борисов върна мандата за съставяне на правителство

Веднага след срещата Борисов направи изказване пред медиите, след като на влизане НСО забрани на медиите да се доближават до колата на ...

Министърът в оставка Найденов подкрепи това искане и заяви, че става дума за средства над 2 млрд. евро, отпуснати допълнително за времето от 2014 до 2020 година за българското земеделие.

Той каза още, че според получените в министерството данни, има достатъчно зърно в складовете, за да се гарантира прехраната до нова реколта, предаде БЛИЦ.

Представители на Асоциацията на зърнопроизводителите поискаха участие на повече експерти в новото ръководство на земеделското министерство, както и проверка на работата на досегашния екип на ведомството. Те поискаха и Закон за браншовите организации, тъй като има проблем с това кой и защо представлява фирмите от всеки отрасъл.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика