Как Кариерният център на СофтУни помага на студентите си да се реализират профeсионално

10922
Как Кариерният център на СофтУни помага на студентите си да се реализират профeсионално
Снимка: СофтУни

Успешната професионална реализация може да се окаже предизвикателство за тръгналите по своя кариерен път след завършено образование. СофтУни намира решение на това както чрез съвременните си, достъпни и практически насочени обучения в областта на софтуерното инженерство, дигиталния маркетинг и дизайна, така и посредством Кариерния си център.

Кариерният център на СофтУни има за цел да помага на студентите да постигат максимума на своя потенциал, като паралелно развиват своите технически умения и личностни качества. Заедно с това, той си партнира с едни от най-добрите, успешни и бързо-развиващи се компании в страната, предлагайки огромен набор от възможности и пътища на развитие във всяко едно направление на технологичния сектор.

Днес при нас са Жельо Пенчев - Директор Бизнес развитие, и Сабина Попова – дългогодишен специалист в Кариерния център на СофтУни, за да ни разкажат малко повече за възможностите, които предоставя центъра и какво е необходимо, за да се възползваме от тях.

Представете се с няколко думи

СофтУниада 2022 – честито на победителите!

За седма поредна година СофтУни проведе едно от най-големите си състезателни събития – „СофтУниада 2022“, където се с...

-        Жельо: Аз съм Жельо Пенчев и съм Директор Бизнес развитие в СофтУни. Ролята на екипа е да бъде връзката между бизнеса и курсистите на СофтУни. Тук даваме начало на партньорствата с компании от дигиталния сектор в сферите на IT, Digital Marketing, Creative, като тяхната цел е да изградят цялостна персонална програма за развитие. Работим заедно с партньорите на СофтУни, за да надградим разпознаваемостта на бранда им сред общността на СофтУни, която към днешна дата надхвърля 300 000 човека. В Кариерен Център на СофтУни компаниите намират отлични кадри за техните  отворените позиции. Ако трябва да обобщя накратко – подпомагаме бизнеса с ресурси, без които не може да се развива ефективно. 

-        Сабина: Аз съм Сабина и съм дългогодишен специалист в Кариерния център на СофтУни. Реализирала съм стотици курсисти и е помогнала на хиляди да изготвят професионални документи за кандидатстване и да се представят по-добре на интервю. Мое увлечение е да мотивирам и помагам на курсистите ни за успешния кариерен старт или преквалификация към мечтаната позиция.

Какво представлява кариерният център на СофтУни?

-        Жельо: Ако сте компания, която търси кадри, за да разширите своя IT, Digital Marketing, Creative екип, тогава се обръщате към Кариерния Център. Кариерният център е мястото, в което отличните курсисти на СофтУни достигат до нашите компании-партньори. Тук е и мястото, където помагаме на успешните, отличните и най-силно мотивираните ни курсисти да направят най-важният преход – от образованието към мечтана работа.

Как работи кариерният център на СофтУни?

Петя Пенева - директор на СофтУни Светлина: Предстои ни една изключително вълнуваща година

Петя Пенева е директор на ЧПГДН СофтУни Светлина. На фона на последните няколко изключително бурни за образованието години, тя ще ...

-        Сабина: Кариерният център има за цел да помогне и съдейства на курсистите да постигнат максимума на потенциала си.  Наред с техническите умения, които се придобиват по време на обучението в СофтУни, провеждаме лични консултации. Обсъждаме индивидуално с всеки курсист личностните качества и колко важни са те за успешна кариерна реализация. Помагаме в подготовката на всички необходими документи за кандидатстване, а при покриване на определени критерии за успех, съдействаме с  директна препоръка към компании, лидери в следните сектори – софтуерно инженерство, дигитален маркетинг и дизайн.

Какви са стъпките, които е нужно да сме покрили, за да се възползваме от услугите на кариерният център? Какво следва след това?

Сабина: Най-доброто време, в което можете да потърсите Кариерния център за съдействие, е в края на последния модул от цялостната програма или курса, който сте записали. Тогава специалист ще може да съдейства на база придобитите умения и подготовка на документи за кандидатстване, защото ще имате нужните познания и готовност за кариерен старт в областта. Критериите, които трябва да покривате са постигнат среден общ успех над 5.50 от професионална пътека или на определен отворен курс направлението, което сте избрали – софтуерно инженерство, дигитален маркетинг или дизайн.  Самото кариерно съдействие представлява индивидуална консултация със специалист, която обхваща няколко стъпки:

-        Лична среща под формата на разговор за текущи и бъдещи професионални интереси. Представлява 30 минутна консултация със специалист, в която се оформя професионален документ за кандидатстване. Засягат се важни въпроси относно процеса по подбор и търсените от компании в желаната сфера за развитие, меки и технически умения.

SoftUni и Finance Academy обединяват сили в името на българското образование

Finance Academy – първата организация за практическо финансово обучение в България сключва стратегическо партньорство с лидера в ...

-        Съдействие при подготовка на документ за кандидатстване. Курсистите имат възможност да получат компетентни напътствия от специалисти, спрямо подготовката на професионални документи, за кандидатстващи. Получават съдействие за работа с платформа за изготвяне на СВ, отговарящо на изискванията спрямо сектора.

-        Съвети и препоръки при подготовка за интервю на работа. За да се представят максимално добре курсистите, по време на интервю е нужно да се запознаят с тънкостите на HR и техническото интервю. Специалист от Кариерния център споделя как протичат различните етапи, какви въпроси задават и какво представяне търсят мениджърите по подбор на кадри от интервюирания.

-        Директни препоръки и изпращане на документи от името на СофтУни в избрана от курсиста компания. Кариерният център дава възможност на най-добрите курсисти от 3-те направления на СофтУни да стартират своята кариера при компания-партньор на организацията. Всеки, който отговаря на следните критерии – успех над 5.50, завършил е или в е края на своето обучение от цялостната пътека, мотивиран е да се реализира и успешно преминава технически валидационен тест (последното важи само за направлението софтуерно инженерство), има възможност да бъде препоръчан на партньор.

В кои компании се реализират курсистите и какви са най-често търсените при тях позиции?

Жельо: Много и най-разнообразни са компаниите, които се доверяват на СофтУни за намирането на най-подходящите кадри за тях сред нашите курсисти. Разчитаме на компании от трите нива на партньорство: Диамантени, Златни и Сребърни - като за пример може да видите страницата Партньори на СофтУни. Позициите, които най-често се разкриват като възможности, са в резонанс с основните ни брандове - Software University, SoftUni Digital и SoftUni Creative. Дигитални маркетинг експерти, дизайнери и кадри от софтуерното инженерство - „Front-end“, „React“, Python“, “DevOps” и .Net разработчици са сред целогодишно отворените за курсисти на СофтУни работни места.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com