X
 
 

Красимир Вълчев: Няма взаимност между образователната система и родителите

948 0
Красимир Вълчев: Няма взаимност между образователната система и родителите
Снимка: БГНЕС
"Няма взаимност между образователната система и родителите. Основната причина за това е липсата на споделени ценности. Колкото повече права имаме, толкова повече несигурни се чувстваме. Като част от реализирането на компетентностите са и гражданските компетентности." Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев на конференция на тема "Ролята на образованието за насърчаване на фундаменталните ценности на ЕС", предаде Агенция "Фокус".

Той подчерта, че днешното поколение деца са изправени пред редица предизвикателства в глобализирания свят, в който живеем и затова е много важно толерантността да стане основна ценност.

Бъдещият учител - повече вдъхновител, по-малко лектор

Висшите училища, които подготвят педагози, ще променят подхода си - кадрите, които ще се дипломират там, трябва да имат богат набор от ...

"Днес океанът от информация прави така, че децата да не могат да разберат кое е същественото. Тук роля има образователната система, защото децата са лесно манипулируеми, а дезинформацията в днешно време е много голяма", посочи министър Вълчев. Той допълни, че политиките, които се реализират в България са тези, които реализират навсякъде по света, но въпросът е това да стане по-бързо при нас.

"Един от пропуските на нашата страна е, че забравихме колко е важно образованието и колко важни са учителите. Затова е важно и заплатите им да бъдат високи", отбеляза министърът на образованието.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Дневен хороскоп за 9 декември
Дневен хороскоп за 9 декември

Овен Този понеделник не бъдете прекалено претенциозни към останалите. Сега може да изиграете картите си добре, но не очаквайте същото от останалите.  Телец Днес...