Кунева: Образованието и науката трябва да станат надежда за цялата нация

832
Кунева: Образованието и науката трябва да станат надежда за цялата нация
Снимка: БГНЕС

Нищо друго няма такова значение и тежест, както инвестицията в образованието. Образованието е отговор на всички въпроси, даже и на тези в голямата политика като мира, хуманността, конкуренцията. Това каза в празничното издание на предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ просветният министър Меглена Кунева. Според нея образованието и науката трябва да бъдат надежда за цялата нация.

„За мен това минава през отношението към учителя, знам своите ангажименти и каква тежест носят те. От първия ден, в който поех министерството, повтарям, че за мен основата на усилията ми ще бъдат учителят, учителската професия и нейното дело. Това е директна заявка да издигнем ролята на образованието през учителя”, заяви министър Кунева.

Кунева: Обсъжда се промяна във формата на матурите

Лидерът на "България на гражданите" и вицепремиер Меглена Кунева за пореден път заяви, че държавният зрелостен изпит през тази година ...

„Понякога нещата, през които можем да го направим, звучат технически – бюджет, иновативни училища, закрила на учителя, ако искате. Това обаче няма как да стане единствено и само, ако натоварим политиците с тази задача. Това зависи от всички, зависи от начина, по който говорим за учителската професия, зависи дори от медийната среда“, коментира още Меглена Кунева.

Тя допълни, че 24 май е празник на надеждата и всеки трябва да даде своето обещание – езикът да бъде свещен. „Това означава да го използваме само за добри дела”, допълни министърът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com