Actualno loader
X
 
 
 

МОН: Родителите са ключов фактор за предотвратяването на агресията в училище

341 1
photo of МОН: Родителите са ключов фактор за предотвратяването на агресията в училище
Снимка: Thinkstock

Още по темата

Изключително важна е ролята на родителите в процеса по предотвратяване на агресията в училище. Това каза Грета Ганчева – директор на дирекция „Приобщаващо образование“ към Министерство на образованието и науката.

Тя отбеляза, че част от предприетите мерки е да се търси съдействие на родители и деца, да се организират ролеви игри и беседи.

Над 16 хил. ученици са напуснали училище през учебната 2015/2016 г.

„В плана за действие са разписани с конкретни срокове и с отговорни институции, за инструктажа на педагогическите специалисти – как да се консултират и да взаимодействат с медицинските лица, ще се работи съвместно с регионалните здравни инспекции, Агенцията за социално подпомагане и Държавна агенция за закрила на детето. Ще се работи с МВР за сигурността в училищата, както и с Национално сдружение на общините в Република България за доизграждане на механизъм за видеонаблюдение, за сигурност, за предотвратяване на кибертормоза, интернет агресията и т.н.“, представи тя част от мерките, предаде Фокус.

113 400 работещи в образованието получиха увеличение на заплатите

Грета Ганчева припомни, че всеки гражданин, който забележи проява на насилие или агресия, може да подаде сигнал на националната телефонна линия за деца – 116 111.

Редактор:

Етикети:

1 Коментара

Кафене

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • Анонимен 1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
    Ееееее...., открихте топлата вода,бе!
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Ованес Торосян - успехът му е присъщ

Той е един от най-сниманите актьори в новото българско кино....