X
 
 

Над 730 000 лева се отпускат за образователни програми

2466 1
Над 730 000 лева се отпускат за образователни програми
Снимка: iStock/Guliver
Отпускат се общо 731 437 лева за четири национални програми за развитие на образованието и за допълнително финансиране на училища и детски градини. Това реши днес Министерският съвет.

Ще бъдат отпуснати допълнителни 585 404 лева за дейности по националните програми "Осигуряване на съвременна образователна среда", "Заедно за всяко дете", "Обучение за ИТ кариера" и "Без свободен час".

Вълчев: Драмата на днешното образование е, че е от времето на масовото производство

Днешната образователна система трябва все повече да изглежда като организъм, а не като производствена система. Това каза министърът на ...

За НП "Обучение за ИТ кариера" се предоставят 189 500 лева на две общински училища. Средствата са предназначени за обучение на ученици за придобиване на професионална квалификация по професия "Приложен програмист".

Обучението е насочено към ученици в средни училища, профилирани гимназии и професионални гимназии, които не се обучават по професия от професионално направление "Компютърни науки".

За НП "Осигуряване на съвременна образователна среда", Модул "Модернизиране на системата на професионалното образование" се отпускат средства в размер на 55 091 лева. Те са предназначени за 4 общински училища за разработването на учебна документация за професионално образование и обучение.

За НП "Заедно за всяко дете", Модул "Екипи за обхват" се предоставят 4 198 лева за командировка на екипите за обхват при осъществяване на мярка "посещение на адрес", разходи за комуникационни дейности и административни разходи на 37 общински детски градини и училища.

С 20% се увеличават учителските заплати от 1 януари 2019 г.

Индивидуалните работни заплати на педагогическите специалисти се увеличават с не по-малко от 20% от 1 януари 2019 година. Това предвижд...

За НП "Без свободен час" се предоставят 336 615 лева за изплащане на реално взети учебни часове от учители, които са замествали отсъстващи от работа колеги в задължителното предучилищно и училищно образование и в трета и четвърта подготвителна група за периода между 1 юли и 31 октомври тази година.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Дневен хороскоп за 9 декември
Дневен хороскоп за 9 декември

Овен Този понеделник не бъдете прекалено претенциозни към останалите. Сега може да изиграете картите си добре, но не очаквайте същото от останалите.  Телец Днес...