Наказаният за скандала в УНСС студент: Внушиха ми, че съм виновен

5027
Наказаният за скандала в УНСС студент: Внушиха ми, че съм виновен

Ще остана в България. Така студентът Кезим Медев, който нашумя с огласяването на порочна практика за изпитване в УНСС, задочно отговори на ректора на УНСС проф. Стати Статев. Медев изрече тези думи заради думите на Статев по време на опита за окупация от студенти на УНСС на една аула заради управлението на Пламен Орешарски, като тогава ректорът каза, че "на който не му харесва в България, може да емигрира". Студентът обясни и, че се е видял в средата на миналата седмица с ректора Стати Статев, като добави, че подсъзнателно може би ръководството на УНСС е успяло да му внуши, че е виновен за увреждане на имиджа на университета.

Почувствах се не особено добре, на проф. Докова пожелавам единствено здраве. Така студентът Кезим Медев коментира думите на преподавателката си по негов адрес: "Смятам, че него Бог ще го накаже за това, което направи".

Студентът, разгласил нередностите в УНСС, е наказан с предупреждение за изключване

Студентът, разпространил информация за нередности на изпита по „Геоикономика и регионално развитие“, е наказан с предупрежд...

Усещам подкрепата на останалите студенти в университета – естествено, че винаги има две истини, но с мен се свързаха много студенти, не смогвам да отговоря на всички. Някои дори ми разказват за подобни случаи като моя, но не са съобщили, защото не виждат смисъл, че нещо ще се промени. Освен студенти, с мен за подкрепа се свързват и преподаватели, добави Медев, който е от село Огняново.

Не съжалявам, че уча в УНСС, работил съм последните две години за авторитета на това учебно заведение като част от Студентския съвет, уточни Медев пред Нова телевизия, който сподели, че е имал възможност да излезе да учи в чужбина. Второкурсникът не съжалява и, че е огласил случая, но съжалява, че си е докарал всички тези проблеми. Не се представям засега в политиката, каза още кой, коментирайки задочно слухове, че нарочно шуми, защото се цели в бъдеща политическа кариера.

Образователният министър: Не може да крием информация

Може би нещо липсва, преди проблеми като този да станат публични, каза образователният министър Красимир Вълчев, който подчерта, че при публични скандали ръководствата на ВУЗ-овете реагират.

УНСС разследва преподавател, писал тройки без изпит

Наистина е имало студенти, получили тройка при предаден бял лист на изпит при проф. д-р Соня Докова, ръководител на катедра "Регионално...

Неуместно е да бъде наказван студентът – той съдържа сигнал да се въздържаме от сигнали за нередности. Трябва да осъзнаем, че не живеем във времената, в които можем да задържим една информация в рамките на една общност. В днешно време нищо не остава скрито, не трябва да опитваме да управляваме информацията по този начин, заяви Вълчев. Той напомни, че и ректорите, и всеки министър са само временно на постовете си.

Изрично попитан дали създаването на нови и нови филиали и институти на висши учебни заведения не са начин да се точи държавния бюджет, Вълчев отговори, че през последните години системата се настройва да работи с по-малко пари за бройка и с повече за качества. С по 15% през последните две години се намалява приемът в УНСС, даде пример Вълчев.

За финал образователният министър одобри идеята на Медев на есен да се организира кръгла маса за проблемите на висшето образование.

Относно приема на първокласници в наредбата ще бъде въведена уседналостта т.е. постоянният адрес като критерий, ще се увеличат и паралелките, но "най-вероятно пак ще има родители, които не могат да се възползват от най-близкото училище", каза образователният министър

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Галин Цоков: Средствата за образование дават резултати

Отпуснаха още 30 млн. лв. за ремонт на студентски общежития в три града

Отпадат таксите за студенти и докторанти в университетите

Решено: Учениците отсъстват до 15 дни с бележка от родител

Училище в Ловешко забрани мобилните телефони

Второ явяване на матурите за поправка - шанс или разхайтване за учениците?

Кандидат-студентите на Софийския университет ще посетят деня на отворените врати (СНИМКИ)

Министерството на културата погреба НГДЕК: Мариела Папазова остава директор на училището (СНИМКИ И ВИДЕО)

Начален учител с груби изрази към деца: Министър Цоков разпореди проверка

Директор на столично училище взриви мрежата: Защо трябва да уважаваме учителя на детето си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...