НАСА провежда състезание за разработчици в ТУ - София

75808
НАСА провежда състезание за разработчици в ТУ - София
Снимка: NОрешарски

За втора поредна година България ще участва в състезанието на НАСА за разработване на технологични решения с отворен код. То ще се проведе в средата на Технически университет в София. Глобалното събитие за масово сътрудничество има за цел разработване на иновативни технологични решения в различни сфери.

София ще е един от 100-те града, в които НАСА ще проведе ежегодното си състезание по разработване технологии с отворен код за достъп.

НАСА обяви конкурс за ловци на астероиди

Националното управление по въздухоплаване и изследване на космическото пространство на САЩ (НАСА) обяви награди в размер на 35 000 дола...

Събитието ще се проведе в средата на април, а в него ще се включат участници от различна възраст, които да покажат уменията си в работата с информационните технологии.

Чрез използването на съвременните технологии инициативата дава възможност на хората по целия свят да експериментират и разработват решения /приложения/ прототипи с отворен код, предаде КРОСС.

Най-голямата мотивация за повечето участници е възможността да имат принос в решаването на значими проблеми, засягащи живота на планетата Земя и Космоса.

 

НАСА планира мисия до спътника на Юпитер Европа през 2025 г.

Националното управление по въздухоплаване и изследване на космическото пространство на САЩ (НАСА) се надява да стартира мисия до луната...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com